Angela Constant maakt ook nog kans op de derde plaats
Angela Constant maakt ook nog kans op de derde plaats

Spannende ontknoping jeugdcompetitie Badminton Club Lieshout

Sportnieuws Sport

Lieshout - De interne competitie om de 'Leo Bosch trofee' bij de jeugd van Badminton Club Lieshout nadert een erg spannende ontknoping. Na de meest recente speelronde kent de interne competitie immers liefst drie koplopers: Pepijn Kerkhof, Tim Kanters én Ainara Vandegard. Zoals het er nu uit ziet mag één van deze drie spelers op 28 juni, wanneer de laatste ronde gespeeld wordt, uit handen van Leo Bosch persoonlijk deze trofee ontvangen.

Interne competitie
Gedurende het hele seizoen werkt de jeugd van Badminton Club Lieshout een interne competitie af. Steeds wordt er op de laatste trainingsavond van de maand aan deze laddercompetitie gewerkt. Tijdens zo'n speelronde, op die trainingsavond, worden dan vier speelronden afgewerkt, die bestaan uit twee maal een singleronde en twee maal een dubbelronde. Een singlepartij wordt bepaald aan de hand van de speler die bovenaan staat. Deze speler speelt tegen de persoon die direct onder hem staat. Is iemand afwezig, dan wordt de persoon daaronder uitgedaagd. Een dubbelpartij wordt in deze laddercompetitie samengesteld door de speler op nr. 1 staat. Hij/zij gaat samen met de persoon op de laatste plaats spelen in een dubbelpartij tegen de nr. 2 en de speler die op de een-na-laatste plaats staat.

Spannend
Niet alleen aan de kop van de ranglijst is het erg spannend. Ook om de plaatsen áchter de koplopers wordt volop gestreden en staan diverse deelnemers dicht bij elkaar. Met name rond de derde plaats is de strijd ook erg spannend en heeft Oyin Fagbayigbo de beste kaarten met 93 punten. Thijs Sinten, Stijn Brouwers, Ties Kester en Angela Constant kunnen Oyin echter nog inhalen op de laatste speeldag, waardoor ook daar nog alles open ligt.

Tussenstand 'Leo Bosch Competitie'
1. Pepijn Kerkhof
, Tim Kanters, Ainara Vandegard 100 punten, 2. Oyin Fagbayigbo 93 punten, 3. Thijs Sinten, Stijn Brouwers 88 punten, 4. Ties Kester 86 punten, 5. Angela Constant 85 punten, 6. Nils van Velthooven 83 punten, 7. Luuk Gevers 81 punten, 8. Floris Spoorendonk 78 punten, 9. Patricia Lasczak 75 punten, 10. Warsan Ismail Ahmed 70 punten.

Laatste speelronde
De volgende en tevens laatste interne competitie-speelavond van het seizoen 2017/2018 wordt gehouden op 28 juni. Op die woensdagavond komt ex-voorzitter, erelid én naamgever Leo Bosch deze trofee persoonlijk uitreiken. Naar verwachting is dat rond 19.00 uur. Aan wie hij de trofee uit mag reiken is op dit moment dus nog niet duidelijk.

Programma
Vrijdag, 23 juni, 19.00 uur; Seizoensaafsluiting Senioren (barbecue)
Woensdag, 28 juni, 18.30 uur; Laatste speelronde om de 'Leo Bosch Trofee'
Zaterdag, 8 juli, 09.15 uur; Seizoensaafsluiting Jeugd (uitstapje)
Woensdag, 5 juli, 18.30 uur; Laatste speelavond van seizoen 2016/2017
Woensdag, 30 augustus, 18.30 uur; Eerste speelavond seizoen 2017/2018