Even pauze op een terrasje tijdens de vijfdaagse fietsvakantie van 12 tot 16 juni naar Sevenum. Aan de reis namen 66 leden deel.
Even pauze op een terrasje tijdens de vijfdaagse fietsvakantie van 12 tot 16 juni naar Sevenum. Aan de reis namen 66 leden deel.

KBO Lieshout naar Oude Aa en op de fiets

Algemeen Senioren

Lieshout - KBO Lieshout gaat graag op excursie. Er is in de omgeving altijd wel een interessant doel te vinden. Deze keer is gekozen voor kwekerij De Oude Aa in Deurne. De kwekerij is eigendom van Henk en Hannie Raaijmakers.

Op een terrein van ruim drie hectare hebben zij zich gespecialiseerd in het opkweken en vermeerderen van planten zoals camelia en rododendron, en klein fruit zoals blauwbes en zwarte bessen. De excursie is op donderdag 6 juli, vertrek om half twee vanaf het Dorpshuis. De deelnemers gaan poolend met eigen auto. Meerijden kost 2 euro. Aanmelden bij de Inloop.

Grote Fietsdag
De jaarlijkse Grote Fietsdag staat op dinsdag 11 juli gepland. Deelnemers kunnen een route van 30 km of 55 km kiezen. De start is bij familie Van den Biggelaar aan de Schutsstraat 37. Voor een lunch wordt gezorgd en na afloop is er het traditionele Chinese buffet. Aanvang van de 30 km tocht is 13.00 uur en de 55 km tocht begint om 10.30 uur. Inschrijven bij de Inloop.

Kloosterdag
De werkgroep Identiteit en Zingeving van KBO Brabant organiseert op vrijdag 14 juli een Kloosterdag in het Kruisherenklooster van Sint Agatha. Het klooster ligt in het Maasheggenlandschap en is het enige middeleeuwse klooster dat de reformatie heeft overleefd. Binnen de muren is een tuin van drie hectare, een van de best bewaarde kloostertuinen van Nederland. De dag begint tussen tien uur en half elf en duurt tot kwart voor vier. Op het programma staan onder meer een rondleiding door het klooster en een wandeling in de tuin, een lunch en een bezoek aan het iconenatelier. Aanmelden kan tot 1 juli op telefoonnummer 073-6444066. De kosten zijn 20 euro per persoon, inclusief lunch en consumpties.

Lijkt het u wat om u bij deze actieve vereniging aan te sluiten? Loop dan eens op dinsdagochtend binnen bij de Inloop in het Dorpshuis. Van tien uur tot half twaalf bent u van harte welkom voor een kennismaking of om u aan te melden.