ViERBINDEN Academie voor vrijwilligers en mantelzorgers

Algemeen Algemeen

Laarbeek - ViERBINDEN Mantelzorgondersteuning en Vrijwilligerswerk zijn twee jaar geleden gestart met een Academie voor mantelzorgers en vrijwilligers. Het doel van deze Academie is het bieden van leuke en leerzame cursussen/workshops/informatieavonden over thema's die spelen bij mantelzorgers en/of vrijwilligers (of hun organisatie). Gezien het succes van het vorige seizoen, wordt er opnieuw een vervolg aan gegeven.

De ViERBINDEN Academie is een platform voor vrijwilligers en mantelzorgers. Kennis, kunde en ervaringen worden uitgewisseld. Dit is bedoeld als blijk van waardering, maar ook om deskundigheid en samenwerking te versterken. Alles gebeurt met gesloten beurzen. Dat betekent dat de aanbieders alleen een vrijwilligersvergoeding krijgen en dat de deelnemers niet hoeven te betalen. Dit is een principiële keuze. Niet omdat het niets mag kosten, maar omdat zij ervan overtuigd zijn dat men met zijn allen heel veel kennis en kunde hebben en bereid zijn deze te delen met elkaar. Gedurende een half jaar (oktober t/m april) wordt er een breed aanbod gedaan naar geïnteresseerden. Wilt u mantelzorgers en/of vrijwilligers in Laarbeek een cursus, workshop of informatieavond aanbieden? Te denken aan bijvoorbeeld een cursus mindfulness, jezelf presenteren, effectief vergaderen, samenwerken, erkennen en waarderen, fondsenwerving, vrijwilligersverzekering, ervaren van een fysieke beperking, zelfverdediging, activiteiten in de natuur, cursus voorzitterschap en penningmeester enz. Bij het inplannen wordt gezocht naar een balans tussen lering en ontspanning, de verschillende locaties in Laarbeek en tussen overdag en 's avonds.

U kunt digitaal reageren door een mail te sturen naar vrijwilligerswerk@vierbinden.nl of mantelzorg@vierbinden.nl of telefonisch contact opnemen met Nicky v/d Ven of Suzan de Koning via 0492-328800. In september 2017 wordt het aanbod gepresenteerd.