Burgemeester Frank van der Meijden
Burgemeester Frank van der Meijden Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

Laarbeekse burgemeester kiest voor dialoog

Algemeen Gemeente

Laarbeek - Laarbeekse bezorgde boeren hebben dinsdag 20 juni een bezoek gebracht aan het gemeentehuis van Laarbeek. Zoals iedereen die graag een gesprek wil met de burgemeester, zijn ook deze boeren gehoord en te woord gestaan.

De boeren kondigden aan actie te voeren tegen nieuw provinciaal beleid op het gebied van intensieve veehouderij. Ter onderstreping van hun actie boden zij de sleutels van hun bedrijven aan aan de burgemeester. De boeren voeren actie tot aan de vergadering van Provinciale Staten van Noord-Brabant op 7 juli.

"In alle reacties die ik tijdens en na de bijeenkomst in het gemeentehuis heb gegeven, heb ik duidelijk aangegeven dat ik sympathie heb voor de actie", aldus burgemeester Frank van der Meijden. "Ik roep de boeren op om in gesprek te blijven met de betrokken partijen in het provinciehuis en te investeren in innovaties. Natuurlijk neemt de veeteelt een belangrijke rol in, in de Laarbeekse gemeenschap. Maar mijn rol is neutraal en beperkt zich in deze in het tot elkaar brengen van partijen. Ik neem dan ook afstand van woorden en berichten die anders beweren."

Het Brabants Burgerplatform Minder Beesten beticht de burgemeester van Laarbeek er van, dat hij de belangen van boeren verkiest boven gezondheid en natuur. Dat is te lezen in een persbericht dat selectief is verspreid. Helaas kiest dit platform er niet voor om rechtstreeks in gesprek te gaan met de burgemeester, maar hem indirect aan te spreken. De burgemeester heeft het platform uitgenodigd voor een gesprek. Hierop is (nog) geen reactie ontvangen. Dat is de reden dat de gemeente Laarbeek via een openbaar persbericht hierop reageert.