Archieffoto van de halve finale
Archieffoto van de halve finale Foto: Daphne van Leuken

Masterclass dirigenten Maistro

Algemeen Evenementen

Aarle-Rixtel - Na een succesvolle halve finale van Maistro 2017 in Aarle-Rixtel is het nu bijna tijd voor de finale. Maar wie van de acht kandidaten staat er op het podium tijdens deze finale? Hier nog even, om jullie geheugen op te frissen, de kandidaten op een rijtje: Els van Beek, Werner van Mierlo, Harm Boons, John van de Linden, Jolanda van Dijk, Jaqueline Swinkels, Thomas Beniers en Peter Verschuren.

Iedereen heeft een favoriet en er zijn twee weken bij de bakker, slager, groenteboer en snoeperij Jantje veel producten over de toonbank gegaan om de kandidaten te steunen. Op 8 juli zullen ze zien voor wie er de meeste producten zijn gekocht en wie zijn of haar kwaliteiten als dirigent nogmaals mag laten zien.

De kandidaten van Maistro staan in de finale voor een lastige uitdaging. Naast Harmonie De Goede Hoop staan er namelijk nu ook een aantal Aarlese solisten voor hun klaar! Ze hebben de zangeressen Iris van de Wetering en Daniëlle van Gerwen gestrikt, ook de eigen leden Thijs Derks en Dirk Verhoeven gaan soleren. Hoe slaan de dirigenten in spé zich hier doorheen?

Omdat het lastige stukken zijn en ze alle steun kunnen gebruiken. Heeft dirigent Martijn Pepels een Masterclass dirigeren gegeven en daar is door de kandidaten gretig gebruik van gemaakt. Naast dat ze natuurlijk goed geholpen worden door hun coaches kunnen ze altijd nog wat extra tips en tricks gebruiken die van groot belang zijn voor het winnen van de finale.

De finalisten zullen alles uit de kast halen om te winnen en zo het geld voor hun gekozen doel in de wacht te slepen. Ze worden deze avond beoordeeld door een vakkundige jury die bestaat uit Marianka Hobé, Nick Heesakkers en jury voorzitter Dirk van de Weijer. Ook kan het aanwezige publiek deze avond stemmen op hun favoriet.

Wie wordt er Maistro 2017 in Aarle-Rixtel? Kom allen kijken op 8 juli om 20.00 uur in de Dreef in Aarle-Rixtel. Kaarten à € 6,00 kun je kopen bij Café/Zaal van Dijk of de Boerenbond. Mis het niet!