De spelersgroep van 'Rapunzel'
De spelersgroep van 'Rapunzel'

Toneelvereniging Mariahout speelt Rapunzel

Algemeen Evenementen

Mariahout – De grote vakantie komt eraan en dan speelt Toneelvereniging Mariahout traditiegetrouw een sprookje in het Openluchttheater Mariahout (OLTM). Op 15 juli vindt daar om 19.00 uur de première plaats. Op 23 juli en 3 augustus kunt u om half 3 de voorstelling bekijken. Een vrolijk sprookje geschikt voor jong en oud.

Rapunzel
Lange haren, dat heeft Rapunzel, zo lang dat vrouw Manie erin kan klimmen om zo haar torenkamer te bereiken. Vrouw Manie sloot Rapunzel achttien jaar geleden op in de toren. Ze kreeg Rapunzel in ruil voor de rapunzels in haar tuin. Haar doodzieke moeder had ze nodig om beter te worden. Rapunzel wordt door haar echte familie gemist. Nu het meisje volwassen is wil ze de wereld gaan ontdekken. Maar of ze van vrouw Manie mag vertrekken?

Een sprookje met een boodschap
De spelers van Toneelvereniging Mariahout verdiepen zich al vanaf de winter in het verhaal. Natuurlijk heeft regisseur en auteur Koen van der Hijden het verhaal, de spelers en het openluchttheater creatief naar zijn hand gezet. Dansende bomen, niet één maar twee bruiloften, een sprookjeswereld vol wonderlijke personen zoals Prins Bas, die dolgraag wil trouwen, maar geen bruid kan vinden en iemand wil trouwen die hem kiest om wie hij is en niet om wát hij is. De zusjes Rozemarijn en Radijsje die zich al heel hun leven afvragen wie hun oudste zus is. Een verhaal over loslaten, opgroeien en volwassen worden.

Rapunzel is een klassiek sprookje. Een familievoorstelling (4+) waarin iedereen op zoek is. Naar liefde, familie, en het leven. En als je hebt wat je wilt, hoe houd je dit dan vast?

Kijk voor meer informatie op www.toneelverenigingmariahout.nl en www.openluchttheatermariahout.nl.