Afbeelding
Foto: Jan Jansen

Swingende tweede editie Roekenrock

Algemeen Evenementen

Mariahout – Afgelopen zaterdag vond in het openluchttheater Mariahout voor de tweede keer een klein festival plaats. In een intieme setting speelden de bandjes 'Naive Set', 'The Stangs', 'Nouveau Vélo' en 'The Hazzah' de roeken uit de bomen.

Ingetogen swingen
Een gemêleerd gezelschap geniet van muziek en een drankje op het horecaplein van het openluchttheater Mariahout. Achter houten schuttingen klinken klanken met een knipoog naar de jaren '60. Op de trillingen van de gitaarsnaren trilt ook een roek, opgehangen aan een touw, op het podium mee. Het publiek bestaat uit diverse liefhebbers van gitaarmuziek en zeker niet te vergeten, fans van de Laarbeekse band 'Nouveau Vélo'. Knikkend met hun hoofden swingen de meesten mee met de artiesten op het podium. 'Naive Set' uit Amsterdam start de avond rustig, waarna 'The Stangs' uit Den Haag ons zeker mee terug nemen naar de jaren '60. Op de heerlijke zomeravond klinkt het bandje nostalgisch en bijna niet Nederlands. Leden van de band geven aan best met de Mariahoutse carnavalsclub 'De Heikneuters' in de winter carnaval mee te komen vieren. Of het samengaat? De tijd zal het leren.

Thuiswedstrijd
Veel van het publiek is gekomen voor 'Nouveau Vélo', die vandaag hun drummer Hajo de Reijger hebben thuisgelaten. Frontzanger Rolf Hupkens blijkt naast zang en gitaar ook te kunnen drummen. Het is bijzonder om te zien, Rolf staande achter het drumstel, terwijl hij tevens de frontzanger van de groep is. "Misschien hoor je mij wel te hard", grapt de zanger aan het begin van het optreden, terwijl hij grapjes maakt met het publiek en bassist Bart Haverkort en gitarist Niek Leenders. Het trio gaat helemaal op in hun spel en vullen elkaar perfect aan. Trotse ouders aan de kant genieten zichtbaar. "Gaan ze nu al stoppen?" zegt een fan als Rolf zijn laatste nummer lijkt aan te kondigen. Gelukkig gaat de band nog even door en kunnen de fans terugkijken op een geslaagd optreden. 'The Hazzah' uit Den Haag sluit de avond onstuimig af. De tweede editie van Roekenrock trok net wat meer publiek dan de eerste vorig jaar.

Een bijzonder gewaagd initiatief van openluchttheater Mariahout, dat met Roekenrock een totaal ander publiek lijkt aan te trekken. De roeken zijn zeker verjaagd. Op naar een derde editie.