Johan Smeulders
Johan Smeulders

St Caecilia sluit seizoen met klapper in het Openluchttheater af

Algemeen Evenementen

Mariahout – Nog nooit was er zo veel nieuws te zien en te horen tijdens de seizoensafsluiting van Harmonie St Caecilia. De Slagwerkgroep en het Harmonieorkest van de Lieshoutse en Mariahoutse harmonie luiden maandagavond 17 juli de zomer in met een klapper van een concert in het Openluchttheater Mariahout.

Zo treedt het harmonieorkest voor het eerst op met Johan Smeulders op de bok. De jonge, talentvolle en energieke Smeulders is begin mei begonnen als dirigent van het harmonieorkest en hij heeft meteen een flinke klus om te klaren. Hij mag St Caecilia klaarstomen voor haar concoursdeelname, later dit jaar.

Jungla
Tijdens het concert onder de Mariahoutse bomen van het openluchttheater brengt het orkest voor eerst het stuk Jungla van Ferrer Ferran ten gehore. De opzwepende muzikale jungletocht is één van de concourswerken. Prachtig op een warme zomeravond in het kleine stukje jungle van Mariahout.

Theaterconcert
Ook de Slagwerkgroep heeft de nodige primeurs op het programma staan. Het orkest bereidt zich voor op haar theaterprogramma van eind oktober. De productie in samenwerking met Theaterkoor Nutz uit Mierlo wordt een muzikale reis rond de wereld. 17 juli geven de slagwerkers al een klein voorproefje door een aantal stukken uit haar theaterprogramma te spelen.

Mis het daarom niet en kom vanaf 20.00 uur genieten. De entree is gratis.