Afbeelding

Zomershow RC de Oude Molen 'Van muziek ga je dromen'

Sportnieuws Evenementen

Beek en Donk - De zomershow van RC de Oude Molen werd zondag 9 juli gereden. Na maanden van voorbereiding door de rijdsters, trainsters en andere werkgroepen mochten ze eindelijk laten zien waar ze zo hard voor gewerkt hadden. En wat was het een succes. Twee keer een uitverkochte zaal, het publiek heeft kunnen genieten van een super mooie show.

De dag begon met nog een laatste training om de puntjes op de i te zetten. Toen begonnen bij veel meiden de zenuwen al een beetje te komen. Vooral degene die voor de eerste keer meededen vonden het heel erg spannend. Na een lekker broodje knakworst begonnen ze met haren en make-up. Dit duurde toch iets langer dan verwacht, maar hierna konden ze eindelijk beginnen met de shows.

De show begon met het nummer 'Muziek laat je dromen'. Een mooie introductie op de nummers die volgen, waar veel verschillende muziekstijlen naar voren komen. Zo was er een klassiek nummer met een vleugje popmuziek, maar ook vioolmuziek, blues en sportmuziek. Bij dat laatste waren er verschillende cheerleaders op de baan die helemaal los gingen op de muziek. Ook kwamen er vier DJ's voorbij die hun plaatjes draaiden op de baan en de dames van het gospelkoor lieten ook een swingend nummer zien. Na al deze nummers was het tijd voor een welverdiende pauze waarin de rijdsters uit konden rusten en het publiek een drankje kon nuttigen.

Na de pauze kwamen er een aantal bekende artiesten voorbij, zoals Elvis Presley en ABBA. Verschillende bekende liedjes uit het verleden kwamen voorbij en het publiek was erg enthousiast. Ook na de pauze kwamen er nog verschillende muziekstijlen aan bod, zoals reggae, pianomuziek en een nummer met drummuziek. Als één van de laatste nummers was het de beurt aan de nieuwste leden. Zij rolschaatsen nog te kort om de hele show mee te rijden, dus hadden zij een extra nummer. Op 'Venetiaans carnaval' lieten zij zien wat ze in een korte tijd al allemaal hebben geleerd en ze zijn helemaal klaar om volgend jaar de hele show mee te rijden. Als laatste nummer kwamen alle leden nog een keer op de baan om het 60-jarig bestaan van RC de Oude Molen te vieren met het nummer 'Feest!'.

Het waren twee spetterende shows, het publiek heeft volop genoten en de trainsters zijn erg tevreden. De rijdsters en trainsters kunnen nu gaan genieten van een welverdiende vakantie. Voor het volledige verslag en alle foto's kunt u kijken op www.rcdeoudemolen.nl.