Keepster Marjolein Verhagen hield de ploeg goed op de been
Keepster Marjolein Verhagen hield de ploeg goed op de been

Super11 Sparta'25: beleef het voetbal op een andere manier

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - Iedereen heeft wellicht wel eens gehoord van het superelfspel of voetbalmanager, of hoe je het ook wil noemen. Het spel waarin je zelf een team samenstelt van eredivisiespelers en vervolgens met je vrienden om die eerste plaats gaat strijden.

Met dit spel ga je ineens op een heel andere manier naar voetbal kijken, een veel leukere manier. De wedstrijd Excelsior-Willem II is ineens interessant omdat jij ook een speler van wellicht Excelsior en Willem II in je team hebt. Heerlijk discussiëren over het spel, het afgeven op je vrienden omdat zij geluk hebben met die ene speler. Rasechte Ajax-supporters die ineens blij zijn dat PSV geen doelpunt heeft tegen gekregen of andersom.

Maar zelfs bij een superelfspel moet je op zoek gaan om de spelvreugde te verhogen. Hoe kun je het spel nog interessanter maken? Speel je simpel het superelfspel dan kan je in november bv al helemaal kansloos zijn en is het allemaal minder leuk om te volgen. Daar moet je iets op bedenken en daarom is er veel meer dan enkel een algemeen klassement en een weekklassement. Er wordt gewerkt met periodes, daarnaast zijn er twee bekercompetities en kan men ook een competitie opzetten met je eigen vrienden. Op deze manier blijf je waarschijnlijk tot aan het einde van het seizoen actief meedoen met het spel en kun je met je vrienden blijven strijden, discussiëren, en vooral lol maken. Om het vervolgens nog allemaal interessanter te maken kun je natuurlijk ook proberen avonden te organiseren waarin je samen wedstrijden gaat bekijken onder genot van ... ach ja je weet wel wat.

Voor meer informatie en om je in te schrijven zie www.sparta25superelf.nl.