Burgemeester Frank van der Meijden won vorig jaar het NK Wielrennen voor burgemeesters
Burgemeester Frank van der Meijden won vorig jaar het NK Wielrennen voor burgemeesters Foto: Marco Loman

NK Wielrennen voor bestuurders in Laarbeek

Algemeen Gemeente

Laarbeek - Het Nederlands Kampioenschap wielrennen voor gemeentebestuurders wordt dit jaar op zaterdag 23 september gehouden in de gemeente Laarbeek. Vanaf 14.30 uur strijden burgemeesters, wethouders en secretarissen van Nederlandse gemeenten om de titels. In de ochtend is er een toeristische fietstocht en een toertocht voor de bestuurders en hun partner.

Tijdens het NK gaat het er om, wie de snelste bestuurder van Nederland is. Vorig jaar won Frank van der Meijden van de gemeente Laarbeek die titel bij de burgemeesters. "Het is een goed gebruik, dat de winnaar het volgende NK organiseert", vertelt hij, "daarom wordt dit jaar de wedstrijd in Laarbeek gehouden. Hiermee promoten we de groenste gemeente van Nederland en zetten we Laarbeek ook op sportief vlak op de kaart."

In de ochtend starten de toerrijders met een 'oefenrondje' van ongeveer 50 km. Ook voor de recreatieve bestuurders is er een mooie toeristische route door de groenste gemeente van Nederland. Beide routes en het NK zijn mede georganiseerd door de vier toer- en wielerclubs in Laarbeek. Frank van der Meijden: "Dit is mooi om te zien. Toen ik de titel amper binnen had, werd ik al aangesproken door de wielerclubs dat ze graag wilden assisteren bij de organisatie. Dat loopt voortreffelijk. Ieder neemt een onderdeel voor zijn rekening en waar nodig helpen we elkaar om er een fantastische dag van te maken. Dit is Laarbeek op z'n best."