Ria Dinnissen met haar nieuwe roman: 'Gezinsbedrog'
Ria Dinnissen met haar nieuwe roman: 'Gezinsbedrog'

Gezinsbedrog, de nieuwe roman van Ria Dinnissen

Algemeen Algemeen

Mariahout – Na 'Moedertje lief', 'Liever verre vrienden' en 'Beschaamd vertrouwen' verscheen deze maand de vierde roman van Ria Dinnissen. Trots toont ze haar nieuwste 'kindje' aan DeMooiLaarbeekKrant.

Fantasie
In Ria's gezellige woonkeuken ligt het boek op tafel. Anderhalf jaar was ze met het werk bezig. "Het gaat over de interactie tussen mensen", vertelt Ria. "Er worden beslissingen genomen die heftige consequenties hebben." Twee verhalen zijn in het boek met elkaar verweven. Het boek 'Gezinsbedrog' was heerlijk om te schrijven. Tijdens gewone huishoudelijke activiteiten en heerlijke wandelingen ontspon het verhaal zich in Ria's hoofd. "Het grappige is dat ik zelf nooit weet hoe het precies af gaat lopen", lacht Ria. "Dat maakt het schrijfproces voor mij heel spannend en bijzonder. Ik heb dit boek na afloop op bepaalde punten aangepast. In vorige boeken paste ik het verhaal per hoofdstuk aan, maar dan verloor ik soms de continuïteit. Gelukkig heb ik een aantal lieve proeflezers, die mijn boek voordat ik het uitgeef doorlezen om te controleren of alles klopt." Ria heeft altijd al veel fantasie gehad. "Ons Ria liegt, zeiden mijn zusjes", lacht Ria. " maar ik had gewoon een grote fantasie en voor mij was veel van wat ik vertelde gewoon de waarheid."

Inspiratie
Ria geniet van het schrijven. Er borrelt nu alweer inspiratie op voor een vijfde boek. Voor een 'writer's block' is ze niet bang. "Misschien gaat het verhalen verzinnen een keer over, jammer dan", zegt ze laconiek. "Ooit breide ik gepassioneerd truien, nu niet meer, al denk ik dat het schrijven altijd latent bij me aanwezig is geweest. Als jong meisje verzon ik verhalen en later bedacht ik bijvoorbeeld ook bedtijdverhaaltjes voor mijn kinderen." Nu er vier romans verschenen zijn, telt het commentaar van haar kinderen zwaar. "Zij geven, net als mijn proeflezers, eerlijk commentaar. Dat vind ik erg fijn", zegt Ria. "Zodra mijn boek in de verkoop gaat moet het goed zijn. Dat is mijn verantwoordelijkheid. Het is natuurlijk super om te horen dat mensen het boek dan met plezier lezen. Maar het boek moet naar mijn zin zijn." Ria geeft haar boek zelf uit via internetuitgever 'Brave new books'. "Ik heb geen geduld om met mijn schrijfwerk naar grote uitgevers te gaan", legt ze uit. "Als de roman klaar is, dan wil ik hem drukken. Ik weet dat er mensen op zitten te wachten." Ook deze vakantie kunnen de fans weer een nieuw boek in hun koffer stoppen. De nieuwe roman van Ria Dinnissen is te koop op internet of bij 'Van Helvoort' in Beek en Donk.