Afbeelding

Feestelijke Mariaviering bij de Lourdesgrot

Algemeen Kerkberichten

Mariahout - Het feest van Maria Tenhemelopneming wordt ook dit jaar door de parochie gevierd met een lichtprocessie naar de Lourdesgrot. Overal vandaan, het hele jaar door, zoeken duizenden pelgrims hun toevlucht bij Maria in de Mariahoutse Lourdesgrot. Op deze bijzondere Mariafeestdag wordt Maria gezamenlijk vereerd met een kaarsen hulde.

Een bijzondere ontmoeting bij de grot in Mariahout
De Mariahoutse grot is een ontmoetingsplek voor alle mensen. Zoekend naar kracht en troost ontstaan er bijzondere ontmoetingen. Zoals het verhaal van een man die kwam om een kaars op te steken voor zijn overleden vrouw. Bij de grot trof hij een Poolse man. Zonder elkaars taal te spreken kwam er toch een gesprek op gang. De Nederlander vertelde hoe hij met zijn zieke vrouw al jaren de grot bezocht, zijn vrouw was inmiddels overleden. De Pool vertelde dat zijn vierjarige kleinzoon in Polen was overleden. Zijn verdriet was groot en Polen heel ver weg. Begaan met elkaars lot troffen zij elkaar. Na een samenzijn leken de mannen weer hun eigen weg te vervolgen maar de Poolse man bedacht zich en kwam terug. Hij gaf de Nederlander geld en vroeg hem een kaars op te steken voor zijn overleden vrouw en wenste hem sterkte.

Uitnodiging Lichtprocessie
Op dinsdag 15 augustus om 20.00 uur begint in de parochiekerk van Mariahout de bijzondere Mariaviering. Aansluitend is er een lichtprocessie door het park en is er een afsluitende plechtigheid bij de Lourdesgrot. Kaarsen voor de processie liggen voor belangstellenden klaar. Bij slecht weer is de viering in de kerk.

Pater Wester en lectoren gaan in deze viering voor. Het oMase-koor zingt bekende Marialiederen waarbij iedereen de gelegenheid krijgt om mee te zingen.