Het dorpshuis in Lieshout
Het dorpshuis in Lieshout

Geldautomaat keert (binnenkort) terug in Lieshout

Algemeen Algemeen

Lieshout – De inwoners van Lieshout kunnen vanaf medio oktober 2017 weer pinnen in hun dorp. In goed overleg met stichting ViERBINDEN en de gemeente Laarbeek is er een nieuwe locatie gevonden voor de Rabobank geldautomaat. De nieuwe Rabo geldautomaat wordt binnen in het pand van Dorpshuis Lieshout aan de Grotenhof 2 geplaatst, links naast het café. Deze vervangt de pinautomaat aan de Heuvel, die eind juni vanwege veiligheidsoverwegingen per direct werd gesloten.

Nieuwe locatie is voor iedereen toegankelijk
"We zijn erg blij om dit goede nieuws met u  te kunnen delen", aldus Peter van Loon, directeur Particulieren en Private Banking. "Meerdere partijen waren nauw betrokken bij het vinden van een nieuwe en geschikte locatie. Bij de zoektocht van onze nieuwe pinlocatie was het belangrijk dat deze goed zichtbaar, bereikbaar, veilig en toegankelijk is voor iedereen. Zowel voor ouderen als jongeren. Het Dorpshuis Lieshout voldoet aan deze eisen. Vanwege de verzwaarde beveiligingseisen voor geldautomaten van nu is besloten om de nieuwe geldautomaat te plaatsen op een plek waar altijd toezicht is. Daarom is in goed overleg met stichting ViERBINDEN gekozen om de geldautomaat binnen in het pand te plaatsen."

Dorpsbelang staat voorop
Emile Nagel van stichting ViERBINDEN, "Wij en veel inwoners vinden het erg belangrijk dat er zoveel mogelijk voorzieningen in Lieshout blijven. Zo ook een geldautomaat. Daarom was het voor ons als vanzelfsprekend om het Dorpshuis hier beschikbaar voor te stellen en onze openingstijden daarvoor te verruimen. Zo kan de pinautomaat door iedereen optimaal gebruikt worden. Ik vind het heel fijn dat we samen met Rabobank Peel Noord en de gemeente Laarbeek snel tot deze oplossing zijn gekomen."

Pinnen kan vanaf medio oktober 2017
Momenteel is Rabobank Peel Noord druk bezig met alle voorbereidingen om de geldautomaat klaar te maken voor gebruik. In verband met een kleine verbouwing in het Dorpshuis en de bestelling van het nieuwe Rabo geldautomaat verwacht de Rabobank de geldautomaat vanaf medio oktober open te stellen.

Openingstijden
De geldautomaat is vanaf medio oktober beschikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 00.30 uur, op zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur en op momenten dat het Dorpshuis geopend is voor andere geplande activiteiten.

Op de hoogte blijven van de openstelling van deze geldautomaat? Kijk voor actuele informatie op onze website www.rabobank.nl/peelnoord.