Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

29e FATJAM in Aarle-Rixtel

Algemeen Evenementen

Aarle-Rixtel - BMX fietsers verzamelen zich zaterdag 19 augustus op de Valkendijk in Aarle-Rixtel voor de jaarlijkse FATJAM. In het jaar dat aangekondigd werd dat naast het fietscrossen ook BMX Freestyle een Olympische sport is geworden kunnen BMX-ers hun hart ophalen op de Sugar Hills in Aarle-Rixtel.

BMX Freestyle, een sport waar tot heden het bestaan van trainers en trainings schema's nog niet bestond, is toegevoegd aan de Spelen van Tokyo in 2020 om toch vooral de jeugdige kijkers te trekken. In Aarle-Rixtel kan Zaterdag iedereen kennis komen maken met deze tak van sport. Hoewel BMX Dirt in Japan niet op het schema staat zijn er veel rijders die beide disciplines rijden. Ook fietscrossers die zich willen wagen aan de vele jumps op de 'Sugar Hills' dirt spot in Aarle-Rixtel zijn van harte welkom. Het gemoedelijke onderling is iets wat tijdens de FAT JAM voorop staat. Niets moet, alles mag. 

Vanaf 13.00 uur is iedereen met een BMX fiets welkom op de 'Sugar Hills' BMX baan gelegen aan de Valkendijk in Aarle-Rixtel. Om 16.00 uur worden de prijzen vergeven aan de rijders die het beste uit zichzelf halen. Publiek is welkom. Het einde is om 18.00 uur.

's Avonds is het tijd voor de FATJAM Afterparty die gehouden wordt in jongerencentrum OJA, Schoolstraat, Aarle-Rixtel. Aanvang 20.00 uur.