Noa Groenen, bekend van 'The Voice Kids' verzorgt een gastoptreden
Noa Groenen, bekend van 'The Voice Kids' verzorgt een gastoptreden Kuppens Fotografie

Concert in kerstsfeer 'Primavera'

Algemeen Muziek

Lieshout - Primavera houdt zondag 17 december haar jaarlijkse concert in kerstsfeer. Met optredens van soliste Noa (The Voice Kids) en Popkoor Prestige. Het concert vindt plaats in het Dorpshuis in Lieshout. Aanvang is 14.00 uur. De entree is gratis.

Voor wie Primavera nog niet kent; Primavera is een koor uit Lieshout van ruim veertig enthousiaste vrouwen en mannen. Er wordt gezongen in vier partijen, sopraan, alt, tenor en bas. Het repertoire bestaat uit popsongs, musicalliedjes, evergreens, volksliedjes en ballades. Eenieder komt dus aan zijn of haar trekken. "Dat is ook wat wij willen, muziek maken voor iedereen", aldus de voorzitter.

Primavera zingt a capella, dus zonder begeleidende muziek, onder leiding van dirigent Kees Manders. Tijdens het concert wordt o.a. Only Time (Enya), Fields of Gold (o.a. Sting) en Hallelujah (Leonard Cohen) gezongen. Voor diegenen die het liedje Frieden al eens hebben gehoord, ook dat zingen ze weer. Dat is echt zo'n liedje wat niet mag ontbreken op een kerstconcert. Al is het maar omdat alle koorleden dat heel graag zingen.

Volgend jaar bestaat Primavera 25 jaar. Dat wordt uiteraard groot gevierd. In april gaat het hele koor een weekend naar Trier. Zij hopen dat de oosterburen hun muziek mooi vinden. Behalve het weekend over de grens laten ze het 25-jarig jubileum in de thuishaven natuurlijk niet onopgemerkt voorbijgaan. U gaat daar mee over horen. De voorbereidingen zijn al in volle gang.

Kerstconcert
Aan de vooravond van het jubileum wil het koor dit jaar tijdens hun concert flink uitpakken. Zij denken dat ze daarin zijn geslaagd met een mooi programma. Er zijn twee gastoptredens. De soliste is een jonge beroemdheid, ze heet Noa en is afgelopen jaar tweede geworden bij The Voice Kids! Noa is 14 jaar en is al jong begonnen met zingen. Dit is dan ook haar grootste hobby. Laat u verassen door zo'n jonge belofte.

Daarnaast hebben ze Popkoor 'Prestige' bereid gevonden om deel te nemen aan de muzikale middag. Prestige geeft acte de presence met maar liefst rond de 70 mensen. Het repertoire van Prestige bestaat uit de nieuwste Top 40 hits. Onder andere nummers als Skyfall en Nothing really matters staan op het programma.

Primavera geniet van mooie muziek! Het koor stelt uw komst op prijs.