BCL-U15/Totaal Service Laarbeek met Joelle Timmer, Tim Kanters, Stijn Brouwers, Ainara Vandegard en Pepijn Kerkhof. Imke Wassenberg ontbreekt op de foto
BCL-U15/Totaal Service Laarbeek met Joelle Timmer, Tim Kanters, Stijn Brouwers, Ainara Vandegard en Pepijn Kerkhof. Imke Wassenberg ontbreekt op de foto

Jeugdteam Badminton Club Lieshout wint en verliest

Sportnieuws Sport

Lieshout - Na één winst en één verliespartij staat het jeugdteam van Badminton Club Lieshout op een vijfde plaats in 6de afdeling van de U15-leeftijdsklasse. Tegen het zéér sterke, en koploper, Cuijkse BVC'74 had de Lieshoutse (en Boekelse) jeugd weinig in te brengen: 8-0. In de uitwedstrijd in Dongen tegen de leeftijdsgenoten van BC Shot ging het beter en werd een 3-5 overwinning meegenomen.

BVC'74-U15 - BCL-U15/Totaal Service Laarbeek: 8-0
De uitwedstrijd tegen het zeer sterke BVC'74 verliep zoals vooraf ingeschat. De Cuijkse jeugd is duidelijk verder dan het Lieshoutse team, waardoor de meeste partijen "niet bepaald" in evenwicht waren. De enige partij die wel redelijk in evenwicht was, was de damesdubbelpartij die Imke Wassenberg en Joelle Timmers afwerkten. De twee Boekelse gastspeelsters in het Lieshoutse team lieten tegen hun Cuijkse leeftijdsgenoten zien dat zij sprongen vooruit maken. De eerste set wonnen ze zelfs in de verlenging (21-23), waarna ze de tweede set nipt verloren (21-19): bijna was deze partij bij de koploper dus binnengehaald. In de derde set was het echter over en wonnen Nikki Leij en Mette Willems met duidelijke cijfers. Alle andere partijen waren totaal niet in evenwicht en werden met dikke cijfers verloren. Ook Ainara Vandegard, die normaal goed mee kan komen, was kansloos. Pepijn Kerkhof en Tim Kanters, tenslotte, hadden ook niet veel in te brengen. Zowel in hun dubbelpartij als in hun singlepartijen werden zij op dikke nederlagen getrakteerd, waardoor het combinatieteam van Badminton Club Lieshout en BC 't Veertje met volledig lege handen terug naar huis moest.

BC Shot-U15/3 - BCL-U15/Totaal Service Laarbeek: 3-5
De uitwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van het Dongense BC Shot was een hele spannende en gelijk-opgaande wedstrijd. Bij de dubbelpartijen wisten Ainara Vandegard en Joelle Timmers eenvoudig de damesdubbelpartij te winnen. Tim Kanters en Pepijn Kerkhof konden hen dat niet nadoen, hoewel ze erg dichtbij waren. Zij verloren in drie sets van Youri van Bavel en Noah Siemons. In de singlepartijen werd de basis voor de uiteindelijke overwinning gelegd. Zowel Joelle Timmers als Pepijn Kerkhof als Imke Wassenberg wisten hun singlepartij te winnen. Tegenover deze drie overwinningen stond slechts een verliespartij: als eerste heer verloor Stijn Brouwers met duidelijke cijfers. In de afsluitende mixpartijen werd de 2-4 voorsprong met "hand en tand" verdedigd. In de afsluitende twee zéér spannende mixpartijen was steeds een derde beslissende set nodig. Tim Kanters en Ainara Vandegard konden die toegevoegde derde set nét niet winnen: zij verloren met 21-18 waardoor het 3-4 werd. In de andere partij waren Stijn Brouwers en Imke Wassenberg ook bezig met hun toegevoegde derde set. Omdat er steeds geen twee punten verschil ontstond moest deze derde set ook nog eens verlengd worden. Gelukkig wonnen Stijn Brouwers en Imke Wassenberg uiteindelijk met 21-23 waardoor de stand in de wedstrijd op 3-5 kwam en de overwinning dus bijgeschreven kon worden.

Programma
Za. 16 dec. 09:30 uur: BC Blauw Wit-H1 - BCL-H1/BouwCenter Swinkels
Zo 17 dec. 09:15 uur: BC Rapid-U15 - BCL-U15/Totaal Service Laarbeek
Wo. 21 dec. 18:30 uur: Frans Biemans Kerstballentoernooi (jeugd)
Wo. 21 dec. 20:30 uur: Frans Biemans Kerstballentoernooi (senioren)