Jaccy van den Enden scoorde beide doelpunten

Sparta'25 eenvoudig langs Nijnsel

Beek en Donk - Sparta'25 boekte op eigen terrein een verdiende 2-0 overwinning. Als de groenwitten wat effectiever met hun kansen waren omgesprongen was de zege zeker ruimer uitgevallen.

In de eerste de beste minuut was het al raak. Jeremy Raaijmakers speelde zich aan de linkerkant vrij. Zijn voorzet werd door René Brouwers tegen de Nijnselse keeper geschoten. Jaccy van den Enden rondde in de rebound doeltreffend af, 1-0. Zes minuten later kreeg hij opnieuw een scoringsmogelijkheid. Uit een voorzet van Elco van Schijndel kopte de Sparta spits over. Ook Philippe Cleutjens was dicht bij een tweede Beek en Donkse treffer. Uit een prima vrije trap van René Brouwers kopte de verdediger de bal helaas over het Nijnselse doel.

In de 25e minuut viel dan toch het verdiende tweede doelpunt. René Brouwers stuurde met een bekeken pass Jaccy van den Enden diep. Oog in oog met de Nijnselse doelman schoot de Sparta spits beheerst de 2-0 binnen. Vlak voor rust kreeg de thuisploeg nog een kans op de 3-0. De doelman van Nijnsel hield Jaccy van den Enden echter van een hattrick af.

Ook na de rust had Nijnsel totaal niets in te brengen tegen het veel betere Sparta. In de 48e minuut speelde Elco van Schijndel zich aan de rechterkant prima vrij. Zijn voorzet belandde voor de voeten van de instormende Michiel Koot. En waar heel Sparta al aan de 3-0 dacht strandde zijn inzet op de keeper van Nijnsel. Twintig minuten later kreeg Jaccy van den Enden nog een kans op zijn derde treffer. Maar zijn schot(je) werd een makkelijke prooi voor de doelman van Nijnsel. In het resterende deel van tweede helft werd het spelbeeld wat rommeliger en bleef de stand ongewijzigd. Daar konden de invallers Bob Klaasen, Rick van Heijnsbergen en Stan van de Ven ook geen verandering meer in aanbrengen.

Komend weekend zal iedereen zich storten in het carnavalsgedruis. Dit kan ook bij Sparta'25 op zaterdagmiddag en maandagmiddag. Iedereen is welkom. De eerstvolgende thuiswedstrijd is zondag 18 februari tegen Handel.