BCL-M1/Bavaria met Corine Holweg, Karin van den Biggelaar, Walter van Leuken, Richard Essers en Stan van Vijfeijken
BCL-M1/Bavaria met Corine Holweg, Karin van den Biggelaar, Walter van Leuken, Richard Essers en Stan van Vijfeijken

Midweekteam Badminton Club Lieshout is zicht op titel kwijt

Sportnieuws Sport

Lieshout - In de vierde klasse (poule twee) van de midweekcompetitie heeft het eerste team van Badminton Club Lieshout de wisselende start goed vervolgd, maar niet afgemaakt. Thuis tegen Drunen werd met 6-2 gewonnen en, ook thuis, tegen het team van Goirle werd het liefst 8-0. Door deze overwinningen leek een gooi naar de titel dichterbij te komen. Echter, door een nieuw verlies (3-5) tegen Oirschot kunnen de Lieshoutse badmintonners een nieuwe titel wel vergeten.

BCL-M1/Bavaria – BC Drunen-M2: 6-2
De thuiswedstrijd tegen het Drunense midweekteam begon prima. Zowel de damesdubbel- als de herendubbelpartij werd binnengehaald, waardoor het meteen 2-0 stond. In de daaropvolgende mixpartijen verloren Richard Essers en Corine Holweg nipt (15-21, 23-25) en wonnen Stan van Vijfeijken en Karin van den Biggelaar duidelijk (21-15, 21-11). In de afsluitende vier singlepartijen kon alleen Stan van Vijfeijken zijn partij niet winnen. Met 12-21, 21-23 kwam hij in de tweede set nog goed terug, maar dat was net onvoldoende om een derde set af te dwingen. Omdat Walter van Leuken, Corine Holweg én Karin van den Biggelaar wél wonnen kwam er uiteindelijk 6-2 op het wedstrijdformulier te staan.

BCL-M1/Bavaria – BC Goirle-M2: 8-0
De thuiswedstrijd tegen het midweekteam uit Goirle was, ondanks dat de uitslag anders doet vermoeden, een moeilijke. BC Goirle kwam zonder de beste speler naar Lieshout en moest ook nog eens één partij opgeven: Pieter Johanns blesseerde zijn enkel in de singlepartij tegen Stan van Vijfeijken. Tel daarbij de drie sets die met twee punten verschil (in Lieshouts voordeel) werden beslecht en het zal duidelijk zijn dat de verschillen groter uitvielen dan ze werkelijk waren. Maar, met 8-0 op het wedstrijdformulier werd hierdoor wel een stap gezet naar prolongatie van de titel.

BCL-M1/Bavaria – BC Oirschot-M1: 3-5
Het afgelopen seizoen was de wedstrijd tussen BC Oirschot en BCL-M1/Bavaria beslissend voor het kampioenschap. Ook dit seizoen stonden, voorafgaand aan de onderlinge partij beide teams weer bovenaan, maar kon BCL-M1/Bavaria het niet bolwerken. Net als de uitwedstrijd verloor het de thuiswedstrijd met 3-5. Met liefst vijf (!) driesetters en veel partijen die erg close waren was de wedstrijd wél erg spannend. Het verschil werd uiteindelijk gemaakt in de dubbelpartijen: zowel de heren- als de damesdubbelpartij werd (in drie sets) gewonnen door het Oirschotse team. Omdat de dubbel- én singlepartijen eerlijk verdeeld werden stond dit verschil aan het einde nog steeds op het bord en is er een onoverbrugbaar gat geslagen tussen BC Oirschot en BCL-M1/Bavaria. Ondanks de eerdere goede overwinningen kan BCL-M1/Bavaria hierdoor een prolongatie van de titel vergeten.