Afbeelding

Carnaval bij Zonnebloem Mariahout

Algemeen Carnaval

Mariahout - Dit jaar was het bij de Zonnebloem in Mariahout 'de mooiste das'-verkiezing tijdens de jaarlijkse Carnavalssoos. Maar het bleef woensdag 7 februari niet alleen bij dassen. Mutsen, kielen, jassen en zelfs een heuse hanenkam kwamen voorbij! Het werd een heel gezellige middag met hilarische spelletjes.

Elke tafel met gasten kreeg bij toerbeurt een ander spel voorgelegd door een of meerdere vrijwilligers. Er was een geheugenspel met spullen op een dienblad. Die werden na twee minuten afgedekt, waarna de deelnemers moesten opnoemen wat er allemaal op had gelegen. Het kaartspel 'hoger-lager' werd gespeeld, er moesten tissues uit en weer netjes in een doos gestopt worden, en er werd gedobbeld. Voor elk spel werd een tijd bepaald, dus het was zaak om het binnen die tijd voor elkaar te krijgen.

Tussendoor was er nog een humoristisch optreden door enkele leden van de KBO. Zij kregen als baron, butler en vroedvrouw vele lachers op hun hand. Wat ook heel goed in de smaak viel, zelfs letterlijk, waren de door Jo van Uden ter plekke gebakken oliebollen. Uiteraard konden die worden weggespoeld met een drankje. Want koffie en peperkoek hadden ze bij binnenkomst al gehad.

Omdat alle tafels een spel wonnen, werd er na afloop gedobbeld welke tafel dan uiteindelijk toch de zo felbegeerde metworsten kreeg. De prijs voor de mooiste das ging naar nieuwkomer Annie Beniers. Dik verdiend, want ze had zelf een prachtige sjaal gemaakt met zonnebloemen erop. Nu kunnen gasten en vrijwilligers weer uitzien naar 14 maart. Dan gaan ze weer in groten getale naar het toneel bij De Vriendenkring in Lieshout.