Afbeelding

Aan de Wielen voor 25e keer naar Lutzerath

Sportnieuws Sport

Aarle-Rixtel - Naast de wekelijkse fietstochten op dinsdag, woensdag, donderdag en zondag, houdt Aan de Wielen nog tal van andere activiteiten. Eentje daarvan is het jaarlijkse fietsweekend in het buitenland.

In de beginjaren van Aan de Wielen gingen ze enkele keren naar Luxemburg, maar daarna werd het bijna altijd Duitsland. Ze fietsten tochten vanuit het Sauerland en vanuit allerlei plaatsen in de Eifel, zoals Ahrweiler, Bad Munstereifel en Heilbachsee. Dit jaar, van 22 t/m 24 juni, gaan ze echter al voor de 25e keer naar hotel Maas in Lutzerath. Van daaruit hebben ze veel verschillende tochten, tussen de 100 en de 150 kilometer, gereden over de heuvels en vanaf de Moezel weer bergopwaarts.

Vanwege dit jubileum hadden ze dit jaar rond Hemelvaart de eigenaar van het hotel, Stefan Maas, uitgenodigd om Aarle-Rixtel te komen verkennen en tevens een tocht naar d'n Bockenreyder mee te fietsen.

Aan de Wielen vertrekt op haar beurt dit jaar met 32 personen wat vroeger dan normaal, zodat ze 's middags een bezoek aan een wijnboer in Cochem kunnen brengen. Op zaterdag en zondag staan dan twee tochten op het programma, waarvan er een langs de Nürburgring loopt.

Een week later, op zondag 1 juli, komen de recreatieve fietsers aan bod met een Hap-en Trap festijn. Zo biedt de vereniging voor elk wat wils.