Afbeelding
Foto: Anne van Gorp

Karin Bekkers wint halve marathon in Sint-Oedenrode

Sportnieuws Sport

Lieshout - Al sinds jaren organiseert Fortuna'67 uit Sint-Oedenrode met Vaderdag de Vaderdagloop. Er is een wedstrijd over 5 en 10 kilometer en de halve marathon. Bijna is het altijd te warm in Sint-Oedenrode, nu waren de weersomstandigheden bijna ideaal te noemen.

Karin Bekkers liep als enigste van de 5 RCL-ers de halve marathon. Zij liet eerder in Eindhoven al eens zien deze afstand goed aan te kunnen en wie weet zien we haar in de toekomst nog een keer op de hele marathon. In 'Rooi' was de blonde atlete uit Mariahout de overige 17 dames te snel af en finishte in een fantastische tijd van 1:45:47. De heren kozen voor de 10 kilometer, hier was er een mooie 6e plaats voor Dennis van de Meulengraaf in 40:42. Hans Roestenburg liep ook een goede wedstrijd en finishte in 49:54. Herman Segers deed het vandaag iets rustiger aan, na de halve marathon in Nuenen volbracht hij nu de 10 kilometer in 50:04. Ook Wil Janssen weer een keer aan de start in Sint-Oedenrode, helaas door zijn drukke werkzaamheden te weinig tijd om te trainen maar toch een mooie wedstrijd gelopen in 1:02:23.

Gail Marges die vorig jaar de marathon van Eindhoven moest laten schieten vanwege een blessure, liep vorige week een marathon in Amersfoort en deed dit niet onverdienstelijk. Gail legde de 42 kilometer en 195 meter af in 4:46:14.