Team 'De Moaskes' won het Laarbeekse KUBB-Toernooi
Team 'De Moaskes' won het Laarbeekse KUBB-Toernooi

Team 'De Moaskes' wint Laarbeeks KUBB-Toernooi

Algemeen Evenementen

Mariahout - Sportpark De Heibunders was zondag druk bezet. Maar niet met korfballers en voetballers. Mariahout en omstreken was uitgelopen voor het jaarlijkse KUBB-Toernooi. Met 38 teams van (minimaal) 6 personen per team werd er gestreden om de felbegeerde eerste plaats. Het KUBB-toernooi is een prachtig voorbeeld van een evenement voor jong en oud. Het spel kan door iedereen gespeeld worden en het toernooi kent dan ook al drie jaar op rij veel deelnemers.

Zonovergoten
Op de zoveelste mooie zomerdag stonden zondagochtend de 'KUBB-velden' uitgezet. In diverse poules streden de teams tegen elkaar om als eerste alle blokjes omgegooid te hebben, met als laatste blok de belangrijke 'koning'. Dit alles onder het genot van gezellige muziek, een goed aangekleed en verzorgd terrein en de nodige versnaperingen. Elk team deed hun uiterste best om het spel te winnen. Sommige ploegen streden serieus om de winst, andere hanteerden 'meedoen is belangrijker dan winnen'.

D'n Hoge Suute
Het Laarbeeks KUBB-Toernooi wordt georganiseerd door Korfbalvereniging Flamingo's en Buurtvereniging D'n Hoge Suute en is drie jaar geleden ontstaan tijdens deelname aan de Laarbeekse Gezondheidsrace. Het eerste toernooi was meteen zo'n groot succes dat er vervolg aan is gegeven.

Finale
Nadat zondagmiddag rond 15.00 uur alle poulewedstrijden klaar waren, zat de dag voor de meeste teams erop. De beste 8 ploegen konden zich opmaken voor de kwartfinale, waarna de halve finale en hele finale volgden. Veel deelnemers bleven nog even hangen om de laatste wedstrijden te bekijken en/of gezellig nog wat te drinken. Het waren 'Koen Kubbers 3.0' en 'De Moaskes' die het tegen elkaar op moesten nemen in een lange, spannende finale. Uiteindelijk wisten De Moaskes 2 spellen achter elkaar te winnen en mochten zij zich kronen tot winnaar van dit mooie, succesvolle Laarbeekse KUBB-Toernooi.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding