Afbeelding
Foto: Lieke van den Eijnden
FOTO'S

"De bloembakken fleuren de buurt op"

Algemeen

Beek en Donk - De Nationale Burendag 2019 vond zaterdag 28 september plaats. Voor de buren van de Wingerd in Beek en Donk dé gelegenheid om de nieuwe bloembakken gezamenlijk op te hangen. Het werd een leuke burendag mede mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds en Douwe Egberts.

Elk jaar kunnen buren zich opgeven om samen Burendag te organiseren. Zo willen Douwe Egberts en het Oranje Fonds mensen dichter bij elkaar brengen én buurten socialer en leuker maken. Tot 1 september konden initiatieven aangemeld worden bij het Oranje Fonds en werd er maximaal 350 euro gesponsord.

Nieuwe bloembakken
Voor de buren van de Wingerd dé gelegenheid om gezamenlijk de nieuwe bloembakken op te hangen. Na inbreng van ideeën door de buurt kwam het idee om de buurt op te vrolijken met hangende bloembakken, een mooi idee dat financieel mede mogelijk werd gemaakt door de Dorpsraad Beek en Donk.

"Het voorwerk zijn we maanden mee bezig geweest. Toen we eenmaal toestemming hadden van de Dorpsraad en het Oranje Fonds, zijn de houten beugels ontworpen door buurtgenoot André", vertelt Antonet Barten. Deze beugels zijn gratis op maat gezaagd door Timmerbedrijf van den Heuvel. "In die tijd zijn ook de bloembakken met winterviolen al besteld, zodat ze al wat volume hadden."

Daarnaast was er een speciaal bewateringssysteem verzonnen door twee handige buurtgenoten Wim en André, waarbij zij ideeën hebben opgedaan bij buurtbewoners van de Heesweg. Een ton op een steekwagen met daarin een slang. Deze werd verlengd met een stok waaraan een spuit zat. Het leuke was dat door gebruik van een boor het water in de slang gebracht werd en zo de hangende bloembakken konden worden voorzien van water. Een geniaal plan wat met veel enthousiasme werd bejubeld!

Gezellige dag
Naast de nieuwe bloembakken werd er nog meer georganiseerd. Het was een dag waarop iedereen elkaar weer eens zag of misschien juist voor de eerste keer zag. Een aantal aanwezigen woonden nog niet zo lang in de straat. Hét ideale moment om elkaar te leren kennen onder het genot van een lekker kopje koffie en een plak cake. "Sinds een paar jaar organiseren wij een burendag. Elk jaar organiseert iemand anders de burendag. Het blijft altijd een hele onderneming, maar wel gezellig", vertelt Marja van den Heuvel-van Loon. Ook aan de kinderen was gedacht. Er stond een springkussen en er werd een fotopuzzeltocht gehouden. 's Avonds werd er nog een barbecue gehouden en de avond werd met een gezellig feest afgesloten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding