Ganzendoncks boerenstel in oorlogshouding
Ganzendoncks boerenstel in oorlogshouding

Vader Boerenbruid legt bom onder bruiloft

Algemeen

Ganzendonck - Henk R. uit Gemert heeft tijdens de viering van de vrijgezellenfeest van zijn dochter roet in het eten gegooid voor de viering van de beoogde Boerenbruiloft in Ganzendonck. Als vader van de Boerenbruid en prominent Gemertenaar, meent hij in zijn recht te staan om de bruiloft in Waeverstad plaats te laten vinden.

Volgens Henk R. is het riviertje de Aa de oorspronkelijke grens tussen Gemert en Beek en Donk. De rivaliserende dorpen zijn het echter nooit eens geworden over de exacte begrenzing. Henk R. meent zich uit historische overlevering te kunnen herinneren dat er nimmer een vredesakkoord getekend is waarin de exacte begrenzing is vastgesteld.

Door de aanleg van het kanaal meent de Gemertenaar zelfs dat de nieuwe begrenzing nog iets is opgeschoven naar het westen. Dat zou betekenen dat de Boerin en Boer, die op het eiland tussen de Aa en het kanaal wonen, officieus Gemertenaren zouden zijn. Op die grond is Henk R. van mening dat er geen Boerenbruiloft in Ganzendonck gevierd kan worden maar dat deze plaats zal moeten vinden in Waeverstad.

Prins Luuk 48e is echter van mening dat Henk R. geen recht van spreken heeft. De Ganzendonckse Prins is zelf woonachtig in Beek bij Nijmegen en meent dat zijn areaal daardoor dit jaar uitstrekt van Donk tot Beek. Daardoor is Waeverstad slechts een kleine kern in Groot Ganzendonck. Als compromis is Prins Luuk 48e bereid om te onderhandelen over het verplaatsen van de complete feestlocatie Café De Tapperij, naar Gemert.

Boer Tinus verklaart geschokt te zijn over het beklag van zijn aanstaande Boeren-schoonvader. "Ik heb me tot mijn tanden toe gewapend. Dat zal hem stikstof tot nadenken geven."

Zonder tegenbericht zal de Boerenbruiloft op dinsdagmiddag 25 februari in Café de Tapperij plaats vinden. Of dit karakteristieke etablissement zich dan in Waeverstad of Ganzendonck zal bevinden is op dit moment nog onduidelijk.