De finish in 2019 (archieffoto)
De finish in 2019 (archieffoto)

Geen Roparun in 2020

Algemeen

Laarbeek - Het afgelopen weekend had onder normale omstandigheden de Roparun plaats gevonden, maar in 2020 is niets normaal door het coronavirus, dus ook geen Roparun.

Door vele leden van Running Team Laarbeek zijn in het Pinksterweekend vele herinneringen opgehaald aan de voorbije edities. De start in Hamburg met 35 graden, onweer en hagelbuien die we onderweg hebben gehad, maar ook de mooie momenten. Genoten van de natuur in het heuvelachtige Frankrijk en de laatste jaren van de donkere bossen in Duitsland en het prachtige rivierengebied in Nederland. De tocht vanaf Parijs kenmerkte zich vooral met prachtige doorkomsten in Zele en Ossendrecht. In Zuid-Holland was het in elke plaats feest. In Duitsland viel vooral de betrokkenheid van de Duitser op, 2 keer hebben ze zelfs een donatie onderweg ontvangen. Dit jaar was de start gepland in Oldenburg, bij Bourtange zouden ze de Nederlandse grens oversteken. Na een lusje door Groningen en Friesland door naar Drenthe, waar ze weer de oude route oppakken. Maar helaas niets van dit alles. 

Gelukkig hadden ze al enkele acties gehad voor de coronacrisis, zoals het wafels bakken en de vlooienmarkt. De loterij ging wel gewoon door, trekking wordt op 13 juni bekend gemaakt. Ondanks dat vele loten niet verkocht zijn en veel acties niet zijn doorgegaan, kan Running Team Laarbeek ongeveer €8000,00 overmaken naar stichting Roparun voor de Palliatieve zorg voor kankerpatiënten, mede door de sponsors die ondanks de financiële crisis ons toch gesteund hebben. Running Team Laarbeek maakt zich op voor Roparun 2021, maar voor het zover is moeten ze nog op zoek naar een nieuwe voorzitter, Hein Maas had deze functie voor 1 jaar op zich genomen. Mocht u interesse hebben om het team te versterken in het komend jaar, dan graag even een mailtje naar organisatie@runningteamlaarbeek.nl.