Afbeelding

Column Redactie: ‘Verkiezingen’

Algemeen Column

De confetti is net uit mijn haren, mijn stem begint weer een beetje op toon te komen. De afgelopen dagen heb ik meermaals mijn gewone ‘kloffie’ omgeruild voor mijn carnavalsoutfit. Carnaval heeft Laarbeek de afgelopen weken in zijn greep gehouden, zoals ook te zien was in DeMooiLaarbeekKrant. Voorafgaand aan het jaarlijkse volksfeest pagina’s vol berichten van de carnavalsverenigingen in de krant. Zodat de inwoners wisten wat er te doen was, wat er al had plaatsgevonden. De verenigingen geven wij graag de ruimte. Net zoals wij ook ruimte geven aan andere carnavalsinitiatieven in Mariahout, Lieshout, Aarle-Rixtel en Beek en Donk.

Het slotstuk van de immense stroom aan carnavalskopij, foto’s en video’s zie en lees je in deze krant en in onze nieuwsapp en op de site. Eindelijk kon er weer genoten worden van de carnavalsoptochten, na twee jaar afwezigheid. Het leverde fraaie plaatjes op. Her en der werd er wel eens gesproken over het feit of carnaval een flinke knauw zou krijgen door de coronaperiode. Carnaval leeft! Zoveel is duidelijk. Volle kroegen in elk dorp, veel gezelligheid en veel plezier. En wij hebben daar graag ons steentje aan bijgedragen. 

15 maart
Maar nu carnaval in polonaise de deur is uitgelopen, drukt het voor DeMooiLaarbeekKrant volgende evenement alweer zijn neus aan het venster: verkiezingen voor Provinciale Staten en het Waterschap. Verkiezingen zijn niet direct iets waar de Laarbeekenaren warm voor lopen, getuige de historisch lage opkomst van de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar. Maar ze zijn wel enorm belangrijk. Op woensdag 15 maart mag iedereen van 18 jaar en ouder weer gebruik maken van zijn/haar democratisch recht. Hoewel deze verkiezingen verder van ons lijken weg te staan, gaan ze echt wel ergens over. Probeer je er maar eens even in te verdiepen. Dan weet je waar je voor stemt.

En er is ook voor Laarbeekenaren wat te stemmen. Want 19  inwoner van onze gemeente heeft zich verkiesbaar gesteld voor een plek in de Provinciale Staten en/of het Waterschap Aa en Maas. Daarover snel meer in onze krant. Want ook dat doen wij!

Namens de redactie,
Daan Daniëls