Afbeelding

Kom in actie tegen kanker en doe mee!

Algemeen

Laarbeek - Bijna iedereen krijgt er wel eens mee te maken; vrienden, familie of collega’s die getroffen worden met de diagnose kanker. Vaak sta je machteloos aan de zijkant en kun je weinig anders doen dan diegene steunen. Dat doen ze bij Medipoort in Aarle-Rixtel nu in de vorm van een inzamelingsactie, na bekend werd dat een collega getroffen is door borstkanker.

“Vorig jaar hebben we ook al een heftig jaar gehad, toen de man van een collega aan een kort ziektebed is overleden aan kanker. Het kwam dus wel als een bom binnen toen we dit te horen kregen”, vertelt mede-eigenaar Robin Rijf. “Toen we hoorden dat haar partner en beste vriendin mee gaan doen aan de Alpe d’HuZes in juni besloten we om mee te helpen om zoveel mogelijk geld op te halen. Met alle specialisten die we hebben organiseren we op 13 april van 9.00 tot 15.00 uur een hele dag waarin mensen van alles kunnen doen; van een wandeling tot een massage en van spinning tot een fitheidstest. Dat zijn bij lange na nog niet alle activiteiten, dus kijk zeker of er iets voor jou bij zit!”

Op de praktijk van Medipoort hangen de inschrijflijsten. Mensen kunnen zo even binnenlopen, maar kunnen ook bellen of mailen naar 0492-382120 of balie@fysiokempsrijf.nl. Je bepaalt zelf hoeveel je wil doneren om aan de activiteit mee te doen (met soms een minimaal bedrag) en de betaling loopt via een QR-code waarbij het geld direct op de rekening van de Alpe d’huZes-fietsers wordt gestort. “We staan allemaal machteloos als zij aan de chemo’s gaat en kunnen haar alleen maar steunen. Dat hopen we via deze manier te doen, zodat we ook iets terug kunnen doen”, besluit Robin. “De aanmeldingen beginnen nu te lopen. Dat is hartstikke mooi, maar we kunnen iedereen gebruiken. Doe dus gerust mee en kom in actie!”