Afbeelding
Foto: Teun van Hoof

Geslaagd optreden Seniorenkoor Vogelenzang in Ittervoort

Algemeen

Lieshout – Wekelijks wordt er gerepeteerd door Seniorenkoor Vogelenzang uit Lieshout, maar het is mooi om af en toe eens voor publiek op te treden. Op donderdag 18 april zong Seniorenkoor Vogelenzang, onderdeel van Seniorenvereniging Lieshout, op de internationale korenmiddag in Ittervoort. 

Deze middag werd georganiseerd door Seniorenkoor ‘Zang en vriendschap’ uit Leudal-West, die ook al eens te gast waren bij een korendag in Lieshout. Zij waren zeer verheugd met het tegenbezoek van het Lieshoutse koor. Voor Lucas Talsma, de onlangs aangeworven pianist bij Seniorenkoor Vogelenzang, was dit het eerste optreden buiten de deur met het koor. Er traden vier koren op in Ittervoort en de gastheren beten de spits af met mooie liederen. Natuurlijk kon een Limburgs volkslied niet ontbreken, dat uit volle borst werd mee gezongen. Het tweede koor kwam uit Kinrooi (België) en zij hadden de historisch klinkende naam ‘Singhet ende weset vro’. 

In de pauze was er koffie met heerlijke Limburgse vlaai. Na de pauze was het de beurt aan Lieshout met Tjèbjè Pojem, You raise me up, Zogen einst fünf wilde Schwänen, The Rose, What a wonderfull world en tot slot het prachtige lied Ambrosianischer Lobgesang. Dirigent Arie Ketelaars was zichtbaar tevreden over het optreden en ook pianist Lucas Talsma haalde opgelucht adem na zijn mooie pianospel. Seniorenkoor Okra uit Bocholt (België) sloot de middag af. Dit mannenkoor werd begeleid met accordeonmuziek. 

Het was een zeer geslaagde middag, hoewel de afstand van Lieshout naar Ittervoort wat ver is, zeker als er vanwege een ongeval ook nog eens een file staat. Seniorenkoor Vogelenzang gaat zich nu voorbereiden op een korendag in Boekel op 1 mei. Houdt u ook van zingen? Kom dan eens luisteren op de wekelijkse repetitie van het koor op maandag van 13.30 tot 15.15 uur in de Sint Servatiuskerk in Lieshout. U bent van harte welkom.