Sfeerimpressie van het Piet van Thielplein 2.0
Sfeerimpressie van het Piet van Thielplein 2.0 Foto: Jens Ingenieurs en Adviseurs

Meer groen en eenrichtingsweg voor Piet van Thielplein 2.0

Bouwen & Wonen

Een saai plein, met vooral veel auto’s. Dat is hoe mensen nu vaak over het Piet van Thielplein in Beek en Donk denken. Vanaf 2024 moet daar verandering in komen. Een complete metamorfose moet er voor gaan zorgen dat het weer aantrekkelijk wordt om op het grootste winkelplein van Laarbeek te gaan shoppen.

Beek en Donk - Volgens de eerste plannen, die dinsdagavond werden getoond aan raadsleden tijdens de beeldvormende vergadering, wordt het plein na de forse opknapbeurt groener. Meer groen moet het plein aantrekkelijk maken om er langer te verblijven. Wie bang is dat er door meer groen parkeerplaatsen verloren gaan, heeft het mis. Door het beter positioneren van ‘groene’ parkeerplekken (waar het water ook makkelijker kan wegstromen) komen er zelfs enkele plekken bij. Het zebrapad dat nu ligt ter hoogte van Nico Meulensteen schuift enkele meters op (richting Hendriks Dierenwinkel) en moet daar een duidelijker en overzichtelijker oversteekpunt worden.

Eenrichtingsverkeer
Een andere grote aanpassing op het Piet van Thielplein moet worden dat het daar een eenrichtingsweg wordt, waar je een soort rondje rijdt. Dit moet ook zorgen voor meer overzicht, minder gevaar en minder snelheid bij auto’s. “Het moet een verblijfterrein worden, waar de auto te gast is”, vertelde projectleider Roy de Haan van de gemeente.

De ondernemers en pandeigenaren op het Piet van Thielplein zijn meegenomen in de plannen voor de metamorfose en zij zijn blij dat er na jaren alleen praten nu ook daadwerkelijk stappen gemaakt gaan worden.  

Afbeelding