De jeugdtoneelgroep van De Vriendenkring
De jeugdtoneelgroep van De Vriendenkring

Jeugdtoneel De Vriendenkring werkt hard aan voorstelling: 'Gekken'

Cultuur

Redacteur: Jac Babin

Lieshout - 'Gekken', zo heet het toneelstuk dat op 25 en 26 november wordt opgevoerd in het Dorpshuis van Lieshout. Met dit stuk staat de jeugdafdeling van toneelvereniging De Vriendenkring weer borg voor een avondje lachen, gieren en brullen. "Liggen de voorbereidingen op schema?", vraagt De MooiLaarbeekKrant zich ongerust af. Twee bestuursleden, Ineke Spijkers en José Spierings en één begeleidster, Femke van Erp, spreken geruststellende woorden.

Jeugdtoneel bij De Vriendenkring

De jeugdafdeling van de vriendenkring telt elf actieve spelers en twee spelers die op de wachtlijst staan. Het zijn jongeren tussen 12 en 17 jaar. "Een super-talentvolle en enthousiaste groep", volgens Femke, "waarin naast gevoel voor toneel ook veel muzikaliteit en dans huist. De klucht 'Gekken', waarvan de repetities weer starten op maandag 12 september, is hen op het lijf geschreven."

Op schema

"Zit het al goed met de tekst?", wil De MooiLaarbeekKrant weten. "Daar beginnen we na de vakantie aan", vertelt Femke. "We zijn eerst begonnen om in spelvorm iedereen te confronteren met zijn eigen gekozen leerdoelen. Wil je een uitbundige rol? Of speel je liever een timide typetje? En hoe doe je dat?" "Maar de tekst ...", dringt De MooiLaarbeekKrant aan. "De jeugd van tegenwoordig gaat daar een beetje relaxter mee om", lacht Femke ontspannen. "Het zal wel weer op het nippertje zijn, maar ze staan er op zaterdag 25 en zondag 26 november! Zeker weten!"

De klucht 'Gekken'

'Gekken', een doldwaze klucht, die zich afspeelt in het IMI, Instituut voor Mentaal Invaliden. Twee boeven proberen na hun gevangenisstraf hun buit op te graven op de plek waar nu het IMI staat. Gaandeweg komen de boeven erachter dat de patiënten van het IMI weliswaar gek, maar beslist niet dom zijn! "En hoe loopt dat dan af?", wil De MooiLaarbeekKrant weten. "Kom op 25 of 26 november zelf maar kijken", antwoorden de dames in koor.

Noteren met stip

"Noteren dus met stip in de agenda", adviseren de dames met klem, "25 en 26 november." Drie à vier weken van tevoren start de kaartverkoop. Kaarten zijn te koop bij Van Berlo Intertoys Lieshout. Reserveren kan ook telefonisch bij Mariëlle Cruts, 0499-764048 of bij Femke van Erp 06-12846069.

Lid worden?

De jeugdgroep van De Vriendenkring, bestaat uit de leden Aynara van de Gard, Mechteld Slegers, Claudia Pennings, Melissa Dols, Femke van Erp (begeleidster), Lisa Janssen, Rachel van Zeggeren (regisseuse), Nanda de Leest, Lois Bekkers, Daan Spruijt, Chantal Merks en Gijs Claassens.

Nieuwe jeugdleden kunnen zich aanmelden via Mariëlle Cruts, 0499-764048 of Femke van Erp 06-12846069. Ook op de repetities is het lachen, gieren en brullen volgens Femke.