Afbeelding

Film 'Het meisje van de Bijtring' in Kouwenbergs kerkje

NULL

Film 'Het meisje van de Bijtring' in Kouwenbergs kerkje


Aarle-Rixtel – In het Kouwenbergs kerkje wordt op donderdag 16 januari aanstaande een filmavond gehouden. Dit keer is het de beurt aan een bijzondere streekfilm ‘Het meisje van de bijtring’.

Het scenario van ‘Het meisje van de bijtring’ is geschreven door Rob Smit, die ook de regie heeft gevoerd. Het genre van de film wordt met een glimlach omschreven: ‘een streetmovie gebaseerd op waargebeurde verzinsels’. Hiermee wordt precies de juiste toon gezet.

Het is een speelfilm die je op een luchtige wijze moet gaan aanschouwen. De regisseur en de twee hoofdrolspelers zijn deze avond ook aanwezig. De film begint om 20.00 uur. De entree is €5, -, inclusief consumptie, en komt ten goede aan het restauratiefonds van het Kouwenbergs kerkje. Kaartjes zijn ook te reserveren via 0492-382943.

Het verhaal
40 jaar geleden vonden de zusters van ’t Aarles broek een baby, een meisje. Op verzoek van datzelfde meisje Simone (Bertine van den Boom), inmiddels een volwassen vrouw, gaat Victorio op zoek naar haar ouders, met als enig aanknooppunt: een bijtring. Tijdens zijn speurtocht ontmoet Victorio onder andere de bekende weerman Johan Verschuuren die aan de Aarlese brug zit te vissen. Maar ook zuster Marije van klooster het Heilig Bloed speelt een rol, net als brugwachter Herman van den Boom. Zo passeren er nog meer ‘bekenden’ de Revue.