Tonnie Gijsbers erevoorzitter gemengd koor De Klokkengieters

NULL

Tonnie Gijsbers erevoorzitter gemengd koor De Klokkengieters


Aarle-Rixtel - Op de algemene vergadering van 27 januari 2014 van Gemengd Koor De Klokkengieters Aarle-Rixtel is Tonnie Gijsbers afgetreden als voorzitter na 30 jaar deze taak met bijzondere toewijding te hebben vervuld. Als blijk van waardering voor zijn grote inzet en verdiensten heeft Gemengd Koor De Klokkengieters unaniem besloten om hem de titel van erevoorzitter toe te kennen. Dit werd zeer gewaardeerd door hem.


Als opvolger van Tonnie Gijsbers werd tijdens deze vergadering Marie-Louise Stevens-Fransen gekozen tot voorzitter. In 2014 bestaat Gemengd Koor De Klokkengieters 115 jaar. Een reden voor feestelijkheden. Er staan diverse concerten op het programma. Zo zal op 6 april het Passieconcert verzorgd worden in het Klooster Kostbaar Bloed in Aarle-Rixtel.

Op 18 april (Goede Vrijdag) volgt het Passieconcert in de kapel van het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond. Beide concerten worden uitgevoerd in samenwerking met Kamerkoor Sine Nomine.

De opening van de meimaand vindt plaats op zondag 4 mei in de Parochiekerk van Aarle-Rixtel. Deze eucharistieviering wordt traditiegetrouw door het koor verzorgd samen met harmonie De Goede Hoop en de beide Aarlese gildes.

Op 6 september krijgen de koorleden een feestprogramma voorgeschoteld bij Landgoed d’n Heikant. Voorafgaand aan deze dag verzorgt het koor een eucharistieviering in het Klooster Kostbaar Bloed. Ter afsluiting van deze dag zal er een buffet klaarstaan in Conferentiecentrum De Couwenbergh in Aarle-Rixtel (de thuisbasis van het koor).

Op 5 oktober geeft het koor een najaarsconcert in de Parochiekerk in Aarle-Rixtel. Als gastkoren zullen aanwezig zijn Cantique uit Aarle-Rixtel en dameskoor Invite uit Deurne. Later in het jaar volgen nog een eucharistieviering in de kapel van het Elkerliek Ziekenhuis, de gebruikelijke kerstconcerten en de verzorging van de hoogmis van kerstmis. Een van deze kerstconcerten wordt buiten onze landsgrens gehouden, n.l. in de Au-kirche in Monschau. U ziet dat het koor genoeg activiteiten heeft dit jaar.

Heeft u zin om het koor te komen versterken? Zij kunnen nog steeds leden gebruiken. U bent van harte welkom om eens te komen luisteren tijdens de repetitie, die gehouden wordt op maandagavond in Conferentiecentrum De Couwenbergh in de Dorpsstraat in Aarle-Rixtel. Zij repeteren van 20.00 tot 22.15 uur.

Voor inlichtingen kan men terecht bij de secretaris van ons koor: Sabina Gijsbers-van Zantvliet, telefoon 0492-382170.