Organisatie WiSH Outdoor aan tafel met bezwaarmakers festival

NULL

Organisatie WiSH Outdoor aan tafel met bezwaarmakers festival

Beek en Donk – De bewoners van landgoed Eyckenlust hebben een bezwaarschrift ingediend tegen het festival WiSH Outdoor. Ze zijn bang dat het festival de rust verstoort in het gebied. Dit was donderdag te lezen in het Eindhovens Dagblad.


Mede-organisator Tim Klomp Bueters erkent dat er bezwaar is ingediend, maar baalt enigszins van het moment van plaatsing van het artikel. Komende week gaat de organisatie van WiSH Outdoor namelijk met de gemeente Laarbeek en de bezwaarmakers om tafel om te kijken of ze er samen uit kunnen komen. Dit overleg staat al een tijdje gepland. Tim heeft vertrouwen in een goede afloop van dit gesprek.   

De bewoners van Eyckenlust zijn niet bang dat ze zelf niet aan hun rust toekomen, maar maken zich vooral zorgen om de reeën in het gebied. Zij zouden in de zomer, tegelijkertijd met WiSH, in hun ‘kraamkamer’ zitten. Tim weet hier het volgende over te zeggen: “We hebben een natuurtoets uitgevoerd op het terrein. De concrete uitslag is nog niet binnen. Deze komt binnenkort online te staan. Eén ding weten we al wel wat we kunnen concluderen uit het rapport en dat is dat WiSH geen schade aanricht aan de dieren."

De organisatie van het festival heeft graag dat mensen met klachten, vragen en/of opmerkingen bij hen aan de bel trekken. Tim: “Wij horen dit graag. We gaan daar heel serieus mee om en proberen het voor iedereen zo goed mogelijk op te lossen.” Hij heeft daarbij nog wel één ding op te merken: "In het artikel van het Eindhovens Dagblad stond dat wij een speciale klachtenlijn hebben. Dit is niet zo."

De organisatie van WiSH Outdoor heeft er vertrouwen in dat het gesprek komende week goed gaat verlopen en dat het probleem daarna is opgelost. Mocht dit niet het geval zijn, dan wordt het bezwaarschrift bij de gemeente gelegd. De gemeente beslist dan hierover.