Afbeelding

Scott Hamilton bij Wim Beeren Jazz Society

NULL

Scott Hamilton bij Wim Beeren Jazz Society


Aarle-Rixtel - Wim Beeren organiseerde in maart 2009 zijn eerste jamsession in café Van Bracht aan de Kerkstraat in Aarle-Rixtel. Kort na zijn overlijden in juli 2009 heeft het bestuur, bestaande uit Jos Beeren, Carel Martin en Hans Verhoeven, de naam Wim Beeren bij wijze van eerbetoon aan de jazz society verbonden.

Na 5 jaar heeft Wim Beeren Jazz Society haar naam gevestigd en mag zij zich rekenen tot de toonaangevende jazzpodia in Nederland. Dat wordt op woensdag 23 april uitgebreid gevierd met een wel heel bijzonder concert in zaal Van Bracht met een optreden van de Amerikaanse jazzgigant Scott Hamilton op tenorsax. Scott wordt begeleid door het trio pianist Rob van Bavel, Marc van Rooij op bas en Hans van Oosterhout op drums.

Scott Hamilton (1954) werkte met onder anderen Ray Brown, Wayne Shorter, Rosemary Clooney, Benny Goodman, Rita Reys, Pim Jacobs en Ruud Jacobs. Hij zet in zijn spel de traditie voort die werd ingezet door trendsetters op tenorsax als Ben Webster, Zoot Sims, Coleman Hawkins en Don Byas. Een zeer herkenbaar geluid, heldere melodische lijnen, een heerlijke timing en frasering, begeleid door een trio van wereldformaat, het zijn de ingrediënten voor wellicht een historisch optreden in Aarle-Rixtel.

Vanwege de verwachte grote belangstelling voor dit concert, wordt eenmalig uitgeweken naar de zaal van Van Bracht, om zoveel mogelijk liefhebbers dit unieke concert te kunnen voorschotelen. Er is geen voorverkoop. Er wordt geadviseerd op tijd te komen om u te verzekeren van een goede zit- dan wel staanplaats. Uitgebreide info van Scott Hamilton vindt men op www.scotthamiltonsax.com en ontelbare youtube filmpjes. Tevens aan te bevelen www.robvanbaveltrio.nl. Aanvang 20.30 uur, entree slechts €7,00. www.wimbeerenjazzsociety.nl.