Afbeelding

Opening meimaand Lourdesgrot Mariahout

NULL

Opening meimaand Lourdesgrot Mariahout


Mariahout – In de Lourdesgrot in Mariahout wordt op zondag 4 mei om 11.00 uur een plechtige eucharistieviering gehouden. De Lourdesgrot die in 1935 is gebouwd, werd na verval herbouwd en in 1999 opnieuw in gebruik genomen. Jaarlijks brengen ongeveer 40.000 mensen een bezoek aan de grot.


Aan het begin van de meimaand, (Mariamaand) wil de parochie Onze Lieve Vrouw van Lourdes de traditie voortzetten met een viering bij de Mariagrot. Zij willen zich tijdens de Heilige Mis verbonden voelen met de bedevaartplaats Lourdes waar Maria 156 jaar geleden aan het 14-jarig meisje Bernadette Soubirous verscheen.

Aansluitend aan de viering brengen zij in verband met dodenherdenking, gezamenlijk een bezoek aan het oorlogskerkhof. Het is dit jaar 70 jaar geleden dat de twee jonge Engelse soldaten, David Stride (20 jaar) en Jack Crompton (22 jaar), hier in de omgeving gesneuveld zijn.

Pater Wester zal in de viering voorgaan. Het oMase-koor, met enkele leden van het Koor-Marcanto, verzorgd het muzikale gedeelte. Er worden ook gezamenlijk verschillende Marialiederen gezongen. Bij slecht weer is de viering in de kerk.