Afbeelding

Bijna 400 mensen nemen deel aan 27ste Oranjeloop

NULL

Bijna 400 mensen nemen deel aan 27ste Oranjeloop


Lieshout - De 27ste Oranjeloop vond afgelopen zondag plaats in Lieshout. Een vast onderdeel is inmiddels de ViaViela ouder-kindloop voor kinderen tot en met 6 jaar en de Scholierenloop. In totaal deden er 70 kinderen en ruim 300 volwassenen mee aan dit Laarbeeks loopevenement.


Ouder-kindloop en Scholierenloop
In alle vroegte waren de leden van Runnersclub Lieshout bezig met het opbouwen van het parcours. Na dagen van mooi weer, regende het nu. De spreuk van weerman Johan Verschuren: "Regen van voor acht uur, is van korte duur”, bleek te kloppen. Gelukkig maar! De eerste lopers kwamen zich rond negen uur inschrijven voor de ViaViela ouder-kindloop of de scholierenloop. Na de gezamenlijke warming-up, gegeven door RCL-hardlooptrainster en kinderfysiotherapeute Maike van Veggel, kon het spektakel beginnen.

Onder grote publieke belangstelling werd een afstand van 500 meter overbrugd. Een mooi gezicht om de allerkleinsten fanatiek - naast een ouder of opa - te zien strijden. Ook de scholieren zetten hun beste beentje voor. Na de finish ontving iedereen een welverdiende medaille. De nummers 1, 2 en 3 kregen een plekje op het erepodium, een certificaat én mochten een cadeautje uitkiezen. Daarna was er nog voldoende tijd om zich te laten schminken, om het springkussen onveilig te maken of om een lekkere wafel te halen bij de Roparunners van Running Team Laarbeek.

1e prijswinnaars:
Ouder-kindloop - meisjes:
Aukje Klomp, Lieke Hoekstra, Donna Sanders
Ouder-kindloop - jongens:
Joep van Loon, Ingmar Penninx, Fergus Tabor
Scholierenloop - meisjes:
Tess Opsteen, Sarah Smit, Maite van Hees, Elma van der Aa, Kim Donkers en Simone Gerritse
Scholierenloop - jongens:
Boris Sneijers, Siebren Blank, Ramadan Ismail Ahmed, Mike Swinkels, Tijn van Hout en Finn van Hees.

Oranjeloop
Onder bijna ideale weersomstandigheden werd om 11 uur het startschot gelost door de 81-jarige gedecoreerde Piet van de Kam, lid van de Runnersclub. De deelnemers aan de halve marathon maakten een extra lus van ruim 1 kilometer. Er werd een felle strijd geleverd voor de ereplaatsen op elke afstand. Natuurlijk behaalden veel lopers een mooie overwinning op zichzelf met een persoonlijk record. De overwinning op de halve marathon ging dit jaar naar Roger van Gompel uit Blairgowrie (GBR) in 1:15:24. Hij eindigde voor Maurits Appels uit Tilburg (1:19:29) en Marco Jans uit Well (1:19:34). Helaas kon RCL-er Antonio Duijmelinck door een zwaar ongeval zijn titel op deze afstand niet verdedigen.

Bij de dames ging de overwinning op naar Karin Sloove uit Heeze in 1:36:18. Om de tweede plaats werd er gestreden door de dames van Runnersclub Lieshout Bantita Haeve en Thean van Tiel. Bantita passeerde in de laatste ronde Thean en finishte in 1:41:20, gevolgd door Thean in 1:41:41.

Op de 15 kilometer was er een mooie 2e plaats voor Connie van Hout. De prijs voor de beste Laarbeeker van de halve marathon ging naar Bantita Haeve uit Beek en Donk en naar Bas van Schijndel uit Lieshout. Zij gingen er met een mooi verzorgingspakket, beschikbaar gesteld door DIO Mark, vandoor.

Alle uitslagen zijn te vinden op www.runnersclublieshout.nl. Voor alle gemaakte foto's van deze dag kan je kijken op www.mooilaarbeek.nl/fotos.