Afbeelding

Lieshout maakt zich op voor eerste editie Lieshout Cultinair

NULL

Lieshout maakt zich op voor eerste editie Lieshout Cultinair 


Lieshout – Het loopt al lekker met de kaartverkoop van de 1e editie Lieshout Cultinair, dat gehouden wordt op zondagmiddag 1 juni van 13.00 tot 17.00 uur. Buurtvereniging Dorpsstraat/Kuiperstraat gaat samen met Karel Huygens, eigenaar van café de Koekoek, een nieuw evenement op de menukaart van Lieshout zetten. De Dorpsraad van Lieshout heeft dit smakelijke initiatief beloond met een financiële bijdrage.

Ontmoeten en gezelligheid voorop

Stel je eens voor: Een stralende zondagmiddag in Lieshout, een ongedwongen sfeer, muziek en veel mensen in de Dorpsstraat rond café De Koekoek. Mensen die genieten van tien gerechtjes uit tien verschillende landen. “Van Peru tot België, van Thailand tot Brabant, van Tsjechië tot Mexico … en noem maar op”, vertelt een enthousiaste Karel Huygens. “Gerechtjes gemaakt door twee buurvrouwen, door slager Hurks en door bakker Thoonen. Je moet niet denken dat je bitterballen voorgeschoteld krijgt. Het is iets bijzonders.” Dit wordt volledig beaamd door Sandra Garenfeld van de buurtvereniging: “Je hebt echt wel gegeten als je deze gerechtjes hebt gehad.”

Overal en aan iedereen is gedacht
De kinderen kunnen zich deze middag ook goed vermaken. Wat te denken van een voorstelling van poppentheater Kris Kras uit Beek en Donk, schminken en een springkussen. Daarnaast kunnen zij met een speciale kinderkaart voor €2,50 genieten van ranja, friet en een zakjes chips. Volwassenen kopen een entreekaartje voor €12,00 en kunnen met hun bonnen langs verschillende culinaire kraampjes. Er is een gratis wijnproeverij en tegen betaling kun je een zonnige cocktail bestellen. Het koor ‘Primavera’ uit Lieshout en blaasband ‘Smesh’ zorgen daarnaast voor muzikale bijval.

Komt dat proeven …
Mocht toevallig de zon niet schijnen op deze zondagmiddag, dan is er geen nood. Een grote tent zorgt ervoor dat er voor iedereen onderdak is. “Door de hulp van de scouting Dick van Toor uit Valkenswaard, een fantastische club mensen, worden de tent en de kraampjes allemaal opgezet”, vertelt Karel. Mede-organisator Marjan van Dommelen vult aan: “We hebben op dit moment nog 70 kaarten, die we uiteraard graag willen verkopen."

Kaarten kunnen tot en met vandaag (zondag 25 mei) gekocht worden bij café de Koekoek en bij buurtvereniging Dorpsstraat/Kuiperstraat via Marjan van Dommelen: 06 – 10831975. Door de voorbereidingen die getroffen moeten worden, is het niet mogelijk om na deze datum nog een kaartje te bemachtigen. Kijk voor meer informatie op; www.dorpsstraatkuiperstraat.nl. “We hopen zó dat dit gelijk aanslaat in Lieshout, dan kunnen we volgend jaar nog meer ‘cultinaire’ dingen doen in Lieshout”, laat Karel hoopvol weten. Komt dat proeven dus …!