Afbeelding

Centrum Jeugd & Gezin organiseert een informatieve bijeenkomst over autisme

NULL

Centrum Jeugd & Gezin organiseert een informatieve bijeenkomst over autisme


Beek en Donk – Samen met Platform Gehandicaptenbeleid Laarbeek, de NVA, het Autisme Informatie Centrum en Stichting ViERBINDEN houdt het Centrum Jeug & Gezin een bijeenkomst over autisme. Deze avond vindt plaats op dinsdag 27 mei om 19.30 uur in het Ontmoetingscentrum in Beek en Donk. “Want”, vertelt initiatiefnemer Femke Direks: “Er wordt vaak een verkeerde stempel gezet op deze mensen.”

Onduidelijkheid
“Veel mensen weten niet goed wat autisme inhoudt. Het is meer dan mensen die schuddend voor zich uit staren”, vertelt Femke Direks, coördinator bij het Centrum Jeugd & Gezin. Dat deze onduidelijkheid heerst in Laarbeek blijkt uit de vele vragen die de bovenstaande organisaties binnen krijgen. Vragen als: ‘Heeft mijn kind autisme?’ en ‘Hoe moet ik omgaan met iemand die autisme heeft?’ zijn geen uitzondering in de mailbox. Vandaar dat besloten is dit onderwerp meer aandacht te geven.

Auti Show
Dorpsondersteuner Henrie Bouwmans is de avondvoorzitter tijdens de bijeenkomst. Henrie: “Samen gaan wij op speelse wijze uitleggen wat autisme is.” Dit speelse wordt onder andere verzorgd door ‘Autimaatje’ Jeroen met zijn voorstelling ‘F*ck You Rainman’. Hierin rekent hij op een humoristische en autismevriendelijke manier af met alle clichés die de film Rainman tot stand heeft gebracht. Jeroen, die zelf ook een vorm van autisme heeft, zorgt in de Auti Show voor boeiende monologen opgepept met zelfgeschreven liedjes.

Panel
Denk vooral niet dat het een avond wordt waarin de sprekers spreken en het publiek luistert. Iedereen is welkom en door de aanwezigheid van verschillende deskundigen kan alle onduidelijkheid weggevaagd worden. Het panel bestaat onder andere uit ervaringsdeskundige Cockie van Oosterhout, werkzaam bij ORO, Ine Gubbels, docent in het bijzonder onderwijs, Frans Kappers en ook Jeroen zal in dit panel plaatsnemen. Tussendoor wordt er uiteraard even koffie gedronken, waardoor persoonlijk contact ook mogelijk is. De avond is vrij toegankelijk en zal tot uiterlijk 22.00 uur duren.