Afbeelding

Diploma-uitreiking St Caecilia

NULL

Diploma-uitreiking St Caecilia


Lieshout - Met de spannende muziekexamens achter de rug en de zenuwen gelukkig alweer opgeborgen, was het vorige week woensdag tijd voor het moment waar alles om draaide; de diploma-uitreiking. Harmonie St Caecilia Lieshout, Mariahout zette haar vierentwintig geslaagde leerlingen extra in het zonnetje.


De examens vonden plaats op zaterdag vijf april. Leerlingen gingen op voor een A, B, C of D muziekexamen. Naast een eerder afgelegd, schriftelijk theorie gedeelte, moesten leerlingen voor een examencommissie de geleerde vaardigheden laten horen. Wekenlang is daar naar toe geleefd en alles moet op dat moment kloppen. Het praktijkexamen bestaat uit het voorspelen van ingestudeerde stukken, àvue spelen, improviseren, naspelen en toonladders.

De diploma-uitreiking in het Lieshoutse Dorpshuis was een feestelijke, muzikale avond. Opa’s, oma’s, ouders, broertjes en zusjes vulden de zaal. De verschillende opleidingsorkesten onder leiding van Marianke Hobé en het leerlingslagwerkorkest onder leiding van Frank Reloe zorgden voor de muzikale omlijsting.

Van de vierentwintig geslaagden werd slagwerker Lars van Bokhoven extra in het zonnetje gezet. Hij slaagde met lof voor zijn slagwerkdiploma A en mocht daarom de muzikale avond met een van zijn examenstukken afsluiten. Het slotwoord was aan voorzitter Rien van Kesteren, met als rode draad; trots. Trots op alle geslaagden, trots op alle leerlingen, trots op zijn St. Caecilia.