&RG PLUS houdt interactieve avond over loverboys

NULL

&RG PLUS houdt interactieve avond over loverboys


Lieshout - De vrijwilligers van het &RG-PLUS houden op vrijdag 10 oktober, samen met de Werkgroep Gezondheidsvoorlichting van het Wit/Gele Kruis Lieshout/Mariahout in het Dorpshuis, een interessante en interactieve voorlichtingsavond over het loverboys speciaal voor tieners van het voortgezet onderwijs.


Het lijkt zo fijn, een jongen die weet wat je wilt…Aandacht, liefde, bescherming en drugs zonder dat je er iets voor hoeft te betalen. Die jongen laat je een wereld zien, waar je geen bemoeizuchtige ouders en oude vrienden nodig hebt. Samen een toekomst, waarin niemand belangrijk is. Dan komt de dag waar opeens alles verandert. Hij zegt dat hij schulden heeft en dat jij daar mede verantwoordelijk voor bent. Inmiddels ben je afhankelijk van hem. Je helpt hem waar je kan, maar ook jouw geld en middelen raken op. Dan komt hij met de oplossing: je moet werken in de prostitutie, wapenhandel, drugshandel of welke handel dan ook. Jij ‘helpt’ hem uit angst voor de gevolgen. Hij is veranderd, de lieve jongen is er niet meer. Het is een keiharde crimineel die er voor zorgt dat jouw leven een hel is.

Natuurlijk ben jij nu ook nieuwsgierig, meer weten? Kom dan op 10 oktober! Ook ouders zijn van harte welkom. Door specialisten word je goed geïnformeerd. Samen met Lei Seuren van Adviesbureau Lei Seuren staan ze hier bij stil, op een interactieve wijze en in een spelvorm word je geïnformeerd over hoe je een loverboy herkent en hoe te handelen. Je krijgt bruikbare informatie hierover, juist bedoeld voor tieners van jouw leeftijd. Ze bespreken de valkuilen die daar soms bij horen en tips & trucs om te voorkomen dat je als tiener daar mee te maken krijgt. Deelname is gratis, consumpties en versnaperingen zijn voor eigen rekening.

Deze avond is alleen voor &RG-PLUS tieners en ouders hiervan van het voortgezet onderwijs t/m 15 jaar. Je kunt een deelname aanmelden via www.energyteens.nl. Let op! Op dezelfde avond wordt er ook iets voor de teens georganiseerd. Het is van belang om vroegtijdig te weten met hoeveel deelnemers er rekening gehouden moet worden, daarom dien je jezelf voor 1oktober aan te melden.

Je wordt verwacht om 19.30 uur. Belangrijk is dat je op tijd bent! Om 22.00 uur is deze bijzondere leerzame avond weer voorbij.