Afbeelding

De Goede Hoop focust op de jeugd

NULL

De Goede Hoop focust op de jeugd



Aarle-Rixtel - Harmonie De Goede Hoop heeft zaterdag de aftrap verzorgd van het tweede schooljaar ‘Muziek=COOL’. Met dit scholenproject krijgen alle kinderen uit de bovenbouw van de drie Aarle-Rixtelse basisscholen de kans om een muziekinstrument te leren bespelen en te ervaren hoe het is om in een orkest muziek te maken.


De 101 kinderen uit de groepen 7 en 8 zijn inmiddels al een jaar bezig met de orkestlessen van Muziek=COOL onder leiding van Dirk Verhoeven. Zij hebben zelfs al verschillende optredens achter de rug. De kinderen uit groep 6 hebben vorig schooljaar al van alles over muziek geleerd in de AMV-lessen en kunnen nu eindelijk ook beginnen met het echte werk. Op zaterdag 25 oktober konden zij in basisschool De Driehoek een instrument komen ophalen dat zij in bruikleen krijgen. Het gaat om negen verschillende instrumenten die allemaal gebruikt worden in een harmonieorkest. Kinderen konden een Top 3 invullen van hun favoriete instrumenten en de organisatie van het project heeft geprobeerd om daar, bij de toewijzing van de instrumenten, zo veel mogelijk rekening mee te houden.

De leerlingen die deze zaterdag komen voor een trompet of een hoorn worden in De Driehoek doorverwezen naar de speelzaal. Hier staan 12 trompetten en 6 hoorns klaar, allemaal met een lessenaar en een lesboek erbij. ‘Meester Dirk’ helpt de trompettisten-in-spe en de aanstaande hoornblazers kunnen terecht bij Willem Sterken. Willem is een van de 13 ‘muzileerkrachten’ die een of meer groepjes kinderen buiten schooltijd wekelijks een instrument-les gaat geven. In deze lessen gaan zij leren hoe ze het instrument kunnen bespelen, terwijl het in de orkestlessen op school vooral gaat om het sámen muziek maken.

In de andere lokalen van de school worden de kinderen ontvangen die voor een van de andere instrumenten komen. En als ouders en kinderen een contract hebben ondertekend waarin ze beloven goed voor het bruikleeninstrument te zorgen, mogen de koffers op de rug en dan mee naar huis. Maar liefst 67 instrumenten krijgen deze dag een nieuwe gebruiker en komende week wordt de eerste stap gezet op weg naar een veelbelovend eindconcert in juni 2015!

DoReMi-cursus voor groep 3 en 4
Op 3 november start De Goede Hoop met een vrolijke muziekcursus voor kinderen uit groep 3 of 4. De lessen zijn elke maandagmiddag van 15.45 tot 16.30 uur in De Dreef en worden gegeven door Cindy van Rijn. Wilt u meer informatie of uw kind opgeven voor deze cursus, neem dan contact op met Heleen van Asten, tel. 0492-383147 of mail heleenvanasten@onsbrabantnet.nl.

Foto: Kinderen uit groep 6 zijn vol aandacht voor de uitleg over die prachtige hoorn die zo meteen mee naar huis mag