Benefietconcert ten bate van de Roparun

NULL

Benefietconcert ten bate van de Roparun



Aarle-Rixtel – De bands ‘Funtain’, ‘Stompenoy’, ‘Benny Wise and the wise guys’ en ‘Still Working’ verlenen zaterdag 22 november belangeloos hun medewerking aan een groots benefietconcert ten bate van de Roparun. Deze avond wordt gehouden bij Café De Vrienden in Aarle-Rixtel.

Roparun
Runningteam Laarbeek zal komend jaar voor de achtste keer deelnemen aan de Roparun. Ze lopen dan van Parijs naar Rotterdam. Roparun is een afkorting van ‘ROtterdam-PArijs-run’. De run is met 520 kilometer de langste non-stop estafetteloop ter wereld. Van 1992 tot 2003 liep de route van Rotterdam naar Parijs, maar vanaf 2004 loopt de route andersom en is de finish in Rotterdam. Sinds 2012 is ook een traject vanuit Hamburg naar Rotterdam opgestart met dezelfde werkwijze en doelstelling (570 km). Deze tocht heeft Runningteam Laarbeek 2x volbracht.

Financiering
Naast de sportieve inspanning, moet er ook een inspanning geleverd worden om geld op te halen voor het doel: zorg voor mensen met kanker. Runningteam Laarbeek doet dit middels allerlei acties, waaronder wafels bakken, deelnemen aan vlooienmarkten, het organiseren van evenementen, zoals het benefietconcert en sponsordiner. Daarnaast zoeken ze naar sponsoren. De teamleden zijn verplicht Roparun loten te verkopen, waarvan de opbrengst ten goede komt aan het doel. Bovendien leggen alle leden van het team zelf €60,00 in om onkosten te financieren en de opbrengsten geheel ten goede te laten komen aan de Stichting Roparun.

Besteding
Het geld wordt onder meer besteed aan de palliatieve zorg van mensen en kinderen met kanker. Door het bevorderen van de lichamelijke, sociale, emotionele, intellectuele en spirituele gezondheid van de mens wordt getracht de kwaliteit van leven van de mensen met kanker te veraangenamen en te verbeteren. Dit onder het motto: "Trachten leven toe te voegen aan de dagen, waar geen dagen kunnen worden toegevoegd aan het leven".

Runningteam Laarbeek is erin geslaagd om een (gemiddeld) bedrag van €13.000,00 per jaar over te maken naar de Stichting Roparun, die het geld verdeeld over allerlei doelen. In 2014 is er door alle teams (circa 335) een bedrag van €5.300.000,00 bij elkaar gebracht. Zie www.roparun.nl voor de goede doelen. Voor 2015 zijn enkele regionale doelen vastgesteld, zoals de ziekenhuizen ‘Bernhoven’ in Uden en ‘St. Anna’ in Geldrop.

Voorverkoop
Kaarten à €10,00 zijn verkrijgbaar bij Café De Vrienden (Aarle-Rixtel), Grand-café Stout (Aarle-Rixtel) en Slagerij Brouwers (Beek en Donk). Kaarten aan de zaal kosten €12,50. Het is ook mogelijk om Runningteam Laarbeek te steunen met een donatie op rekeningnummer NL03RABO0154179949 t.n.v. Stichting Running Team Laarbeek, maar u kunt hen ook steunen door uw bijdrage via de Stichting Roparun te doneren. Kijk ook op www.runningteamlaarbeek.nl.Ieder bedrag is welkom. Runningteam Laarbeek is u dankbaar.

Foto: Het sponsordiner, dat eerder dit jaar werd gehouden