Sauwelavond ongekend sterk

NULL

Sauwelavond ongekend sterk

Beek en Donk - De Ganzendonckse Sauwelavond van 2015 zal de boeken ingaan als 'ongekend sterk'. De organisatie heeft er alles aan gedaan om in het jubileumseizoen van de Teugelders alleen het allerbeste naar Ganzendonck te halen en is daar glorieus in geslaagd. Kampioenen en het mooiste amusement betreden op 31 januari 2015 het podium in muziekcentrum ‘t Anker.


Eén van de tonpraoters die voor het voetlicht treden is Frank Schreijen uit Boxmeer. Hij is de enige kletser die in liefst vier verschillende provincies een titel wist binnen te slepen. Tijdens de Brabantse Kampioenschappen was hij al vijf keer winnaar van de publieksprijs. Frank Schreijen is geen onbekende voor het Ganzendonckse publiek. Hij was al vaker te gast en weet met zijn vele typetjes telkens weer de lachers op zijn hand te krijgen. Ook nu gaat dat vast en zeker lukken.

Dat de Ganzendonckse Sauwelavond ook bij de top kletsers en amusementsgroepen steeds meer aan populariteit wint, blijkt uit het aantal 'sterren' dat bereidt is naar Ganzendonck te komen. Zo is in het jubileumseizoen van de Teugelders ook Berry Knapen gestrikt voor het zorgen voor de nodige lachsalvo's. Absurdist Berry Knapen, zoals hij zichzelf noemt, is al vijf jaar op rij Zuid-Nederlands Kampioen tonpraoten geworden. Gedurende deze jaren won hij ook nog eens 3 keer de publieksprijs. Geen kleintje dus in de wereld van het tonpraoten. Knapen typeert zichzelf als "Zo maf als een deur. Een clown... onvoorspelbaar, hilarisch, explosief en een tikkeltje brutaal”.

Om Jeroens Clan in het programma van de Sauwelavond 2015 op te kunnen nemen was een grote wens van de Teugelders. Vooral na het meer dan fantastische optreden in 2013, toen zij er in slaagden menig traantje van het lachen over de wangen van het publiek te laten rollen, is er alles aan gedaan om deze vier heren opnieuw naar Ganzendonck te kunnen krijgen. Dat zij nu voor de tweede keer het podium van muziekcentrum het Anker betreden zorgt bij de organisatie dan ook voor een jubelstemming. Deze wordt zeker overgenomen door degenen die een kaartje voor deze avond weten te bemachtigen. Jeroens Clan brengt in een hoog tempo grappige, intelligente en scherpe sketches en liedjes. Vanaf juni 2015 gaan ze met hun nieuwe programma 'Dat moeten we niet willen' tevens de theaters van Nederland in. Deze groep is bij voorbaat al één van de hoogtepunten van de Sauwelavond 2015.

De voorverkoop vindt plaats bij café zaal de Tapperij aan de Kerkstraat in Beek en Donk. Op zaterdag 15 november kunnen daar maximaal 4 kaartjes per persoon worden verkregen voor de prijs van €13,50 per stuk. De verkoop begint om 19.00 uur en duurt tot uiterlijk 21.00 uur of zolang er kaartjes zijn. Volgende week wordt de rest van het programma bekend.