Afbeelding

Optreden bij Wim Beeren Jazz Society

NULL

Optreden bij Wim Beeren Jazz Society



Aarle-Rixtel - De Wim Beeren Jazz Society presenteert op woensdag 26 november een optreden van vibrafonist Frits Landesbergen in zaal Van Bracht aan de Kerkstraat in Aarle-Rixtel. Frits komt naar Aarle-Rixtel met het trio van de Italiaanse pianiste en vocaliste Francesca Tandoi.


Frits Landesbergen is een vibrafonist van internationale allure. Hij studeerde cum laude af aan het conservatorium van Amsterdam en is overladen met prestigieuze prijzen als de Wessel Ilcken Prijs, de Pall Mall Swing Award en de Avro cultuur prijs ‘De Belofte’. Hij heeft een overvolle agenda met jaarlijks terugkerende concerten met Madeleine Bell, The Rosenberg Trio en Louis van Dijk. Frits is niet alleen Nederlands beste jazz-vibrafonist, hij is ook een voortreffelijk drummer. In die hoedanigheid is hij tegenwoordig de vaste metgezel van pianist Monty Alexander. Op het conservatorium van Den Haag ontdekte hij de in Rome geboren Italiaanse pianiste Francesca Tandoi, die daar vanaf 2009 studeerde.

Francesca heeft zich een virtuoze techniek eigengemaakt, die ontegenzeglijk aan die van Oscar Peterson doet denken. Men mag hier gerust van een natuurtalent spreken, met in haar bagage de CD ‘For Elvira’, die van diezelfde Monty Alexander al lovende kritieken kreeg. Voeg daarbij bassist Edwin Corzilius en de eeuwig swingende drummer Hans van Oosterhout en het recept is compleet.

Als u een fijnproever bent, dan heeft u 26 november met stip in uw agenda staan! Graag tot dan! Aanvang 20.30 uur, entree €8,00.

Foto: Francesca Tandoi