Afbeelding

Viering Lourdesgrot Mariahout

NULL

Viering Lourdesgrot Mariahout



Mariahout – De kerk in Mariahout viert woensdag 11 februari de feestdag van Onze Lieve Vrouw van Lourdes. In Mariahout bij de Lourdesgrot wordt jaarlijks aandacht aan dit feest gegeven. Onze Lieve Vrouw van Lourdes en de Heilige Bernadette zijn ieder op een bijzondere manier met Lourdes en ook met Mariahout verbonden.


Op 14-jarige leeftijd, tussen 11 februari en 16 juli 1858, kreeg Bernadette Soubirous 18 keer een visioen van een in het wit geklede dame. Deze verschijning maakte zich bekend als ‘Immaculada Councepcion’, dat kon niemand anders dan Maria zijn, de moeder van Jezus. Met haar bewering dat ze Maria had gezien, stuitte Bernadette Soubirous op de nodige twijfel. In 1862 kregen haar verschijningen toch een kerkelijke erkenning van de bisschop van Tarbes. Vanaf dat moment groeide Lourdes uit tot de grootste bedevaartplaats ter wereld. Op talloze plaatsen, ook in Mariahout (1935), werd de grot nagebouwd.

Met het samengaan van alle Laarbeekparochies als ‘Parochie Zalige pater Eustachius van Lieshout’, gaat in Mariahout de Mariatraditie rond kerk en Lourdesgrot door. De vaste Mariavieringen in Mariahout zijn: 11 februari feestdag van O.L.Vr. van Lourdes, 2 mei opening meimaand,15 augustus Maria Tenhemelopneming (viering met Lichtprocessie).

Woensdag 11 februari 2015 om 19.00 uur is er een speciale gebedsviering in de kerk, waarna de kerkgangers gezamenlijk naar de grot gaan om aan Maria een kaarsenhulde te brengen. De viering wordt voorgegaan door lectoren. Samen met het oMase-koor worden er vanaf 18.45 uur Marialiederen gezongen. U wordt hiervoor van harte uitgenodigd.

Foto: Archieffoto van een eerder gehouden viering