Blamage dreigt voor Save the Dave

NULL

Blamage dreigt voor Save the Dave



Beek en Donk - Het comité voor het behoud van Dave van de Burgt, voor zijn gelijknamige café, maakt zich grote zorgen over de aangekondigde ‘Save the Dave-actie’ op maandag 16 februari . Tot op heden zijn de reacties op het voorgestelde Benefrietconcert en Sponsenloop teleurstellend. Ook de inschrijvingen blijven achter. Het comité vermoedt dat vaste klanten de huidige uitbater een koekje van eigen deeg willen geven.


Bij een kort onderzoek in het dorp lijkt het er op dat de oorzaak vooral bij de organiserende Beweging ligt. Meerdere groepen en individuen hebben de afgelopen week navraag gedaan waar de inschrijvingsformulieren te verkrijgen zijn. Ook de redactie heeft geen inschrijvingsmogelijkheden kunnen ontdekken. Volgens het Gezicht is het ontbreken van een eenvoudige inschrijving een gebruikelijke procedure bij de Beweging. Hij verklaart: “Wij willen teleurstellingen voorkomen en de activiteiten voor een legendarische maandagavond in eigen hand houden. Stel je eens voor dat we zomaar iedereen een podium zouden bieden voor onze fondswervingsactiviteiten. Voor je het weet gaat het Garritsen Fons weer met de eer strijken. Dank je de koekoek!”

Aangemelde acties via Facebook
Via de Facebook-pagina van Beweging Op d’n Tocht is inmiddels ongevraagd wel enige hulp aangeboden door de familie van Dave van de Burgt. Een oom en een neef hebben zich op Facebook gemeld met contraproductieve acties. De oom in kwestie heeft zich onder pseudoniem William Sellers aangeboden als veilingmeester. Zijn idee is om de volledige inboedel te veilen zodat Dave eigest met schone lei een doorstart kan maken. De neef van Deef heeft inmiddels een bod uitgebracht op de gehele biervoorraad. Niet wetende dat het café een open pijplijn heeft met Lieshout.

Naar aanleiding van het voorstel van een veiling reageerde vaste klant Philip O. in paniek via hetzelfde medium: “Namens B.C. Van de Rooje wil ik er wel graag op wijzen dat een deel van de eigendomsrechten van het biljart, de volledige eigendomsrechten van de biljartballen en de schemerlamp op het tafeltje bij het biljart alsmede de volledige auteursrechten van ons clublied ‘Oh oh wat ’n stoot’ van Dikke Leo aan onze club toebehoren en dus buiten de veiling moeten blijven.”

Het comité gaat zich beraden op welke wijze er de komende week nog acties kunnen worden geïnitieerd die noch de reputatie noch de inboedel van Café Dave van de Burgt in gevaar brengen.