Afbeelding

Ganzegat is klaar voor de Carnaval

NULL

Ganzegat is klaar voor de Carnaval



Aarle-Rixtel – Carnavalsstichting Ganzegat heeft een druk carnavalsprogramma voor de boeg. Van gekostumeerd bal naar de carnavalsmis, van optocht naar dweilen. En als afsluiter een disco dance party.


Carnavalszaterdag
Traditioneel wordt zaterdagmiddag om 16.15 uur carnaval in Ganzegat geopend door de kurk uit het Ganzentrio te trekken. Dit jaar gebeurt dat door Opperganzetrekker Ton Engels. Na een lekker borreltje barst de carnaval echt los in
Ganzegat. ’s Avonds is er in de tent het traditionele en altijd gezellige gekostumeerde bal. Deelnemers kunnen zich aanmelden bij het inschrijfpunt in de tent. De muzikale omlijsting is in handen van de band ‘Challenge’.

Carnavalszondag

Op carnavalszondag starten ze om 9.30 uur met een carnavalsmis die wordt voorgegaan door Pater Wester. Het gelegenheidskoor luistert de mis muzikaal op. Om 12.30 uur start de Ganzegatse optocht. Aansluitend is in de tent de prijsuitreiking voor de jeugd met een optreden van Super Cindy. Rond 21.00 uur is de prijsuitreiking voor de volwassen met medewerking van de bekende band ‘No Exit’.

Carnavalsmaandag
Op carnavalsmaandag gaat men gezellig dweilen met een aantal dweilorkesten uit Ganzegat en de regio. Naast Ganzegats hofkapel zijn dat Hoopvol, ’t Inventieleke, Os Malandros, VTOP en BBC. De kleur Magenta komt op deze Magentamaandag natuurlijk tot uiting.

Knallende feestavond met de Partyhosen
Maandagavond is er in de tent een gezellige Duitse avond met de Partyhosen en der Kleino. Trek dus je lederhose en dirndl aan en maak er samen een gezellig feestje van.

Carnavalsdinsdag
Carnavalsdinsdag staat overdag in het teken van Dolle dinsdag. Vanaf 11.11 uur is er een gevarieerd programma met humor, flauwekul, een loterij, de veiling van het carnavalsschilderij en lekker eten. Het schilderij, vorig jaar een prachtexemplaar geschilderd door Rianne Verschuuren, wordt dit jaar geschilderd door Maartje Cornelissen. Verder is er onder andere een optreden van Rob Schepers uit Sterksel. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de ingang van de zaal.

Disco Dance party
Op dinsdagavond vindt in de tent achter de Vrienden een heuse Disco Dance Party plaats, compleet met verlichte dansvloer en disco- en carnavalsmuziek uit de jaren tachtig. Wellicht zijn er ook nog verassende optredens te zien. Entreekaarten à €10,00 per stuk zijn verkrijgbaar bij Dorpscafé de Vrienden, Grand Café Stout of via de stichting Organisatie Carnaval Ganzegat bij Edelsmid Johan van Bakel. Bij de entree van €10,00 zijn 5 consumptiebonnen inbegrepen. Vanaf 23.11 uur gaan ze langzaam richting sluiting van carnaval 2015 en nemen ze afscheid van Prins Cellus den Uurste en Prinses Ingrid.

Optocht, straat en gevelversiering
Aanmelden voor de optocht kan via de website. Op www.ganzegat.nl kun je het reglement en een inschrijfformulier vinden.

Foto: Ganzegat