Ganzendonck ut war w

NULL

Ganzendonck ut war wérrelds!


Beek en Donk – Carnaval in Ganzendonck is voorbij. In het jubileumjaar van de Teugelders waren er veel hoogtepunten. Het begon op 1 en 2 november 2014 met alle bekendmakingen. Het jubileumfeest in een vol muziekcentrum ‘t Anker, met de band Link en consumptieprijzen van 55 eurocent, was ongetwijfeld het absolute hoogtepunt.


Ook de Seniorenmiddag, Sauwelavond en carnavalsavond in de Regt waren uniek, zeker ook omdat ze allen uitverkocht waren. ’T OPkikkertje en de KansPlus avond zijn misschien nog wel de meeste belangrijke gebeurtenissen geweest. Tel hier de O&U avonden bij op (wat een talent) en het voortraject naar carnaval 2015 was 100% geslaagd.

Het carnavalsfeest zelf was een aaneenschakeling van prachtige feesten en een geweldige sfeer. De Sleuteloverdracht leek wel een Ganzendoncks feestje. Themafeesten met artiesten als Frank Hoek en de Toppers Tribute, de Wérreldse Boere Mondig met de Teugelders als muziekprijs winnaars, Save de Dave met Op d’n Tocht en alle andere feesten. De jeugd vierde 4 dagen carnaval in jeugdresidentie het Ontmoetingscentrum.

De Ganzendonckse optocht ging terug naar zoals het ooit bedoeld is geweest. Prachtige groepen en individuen, gecombineerd met veel muziek en mooie wagens met overwegend gedisciplineerde deelnemers maakten de zondagmiddag tot een succes. De avond met de prijsuitreiking was lang druk en gezellig. De carnavalsviering op zondagochtend zorgde voor een bijna volle Michaelkerk, met een pastor die meer leek op een tonpraoter.

Tijdens de doldwaze dagen werden ook mensen onderscheiden. Twan Habraken (22 jaar lid van de Teugelders) en Gerrie van de Sloot (11 jaar lid). Jan Leenders kreeg Onze Luuk uitgereikt vanwege zijn verdiensten voor het Ganzendonckse carnaval. Gijs Smits werd onderscheiden omdat hij al z’n leven lang (11 jaar) deel neemt aan de optocht. Tenslotte vroeg Gekleed gevolg lid Michiel Hanegraaf zijn vriendin Bianca ten huwelijk.

De Teugelders van Ganzendonck bedanken iedereen voor zijn of haar bijdrage aan het slagen van carnaval 2014-2015. Prins Luuk XLIII, Prinses Marianke, Jeugdprins Luukske XXIX en Jeugdprinses Michelle riepen dinsdagavond in koor: ‘Ganzendonck, ut war wérrelds’.