FC van de Burgt kroont zich tot kampioen

NULL

FC van de Burgt kroont zich tot kampioen


Beek en Donk - De bloemen in de B-klasse zijn voor FC van de Burgt! Met een 6-1 overwinning tegen Puur Baden en een nederlaag voor directe concurrent FC Geerts is de titel een feit. Nadat De Tapperij vorige maand in de A-klasse niet meer te achterhalen viel, zo is nu ook de beslissing in de B-klasse van het WAC gevallen.


FC van de Burgt moest er wel voor werken. Na een gelijk opgaande beginfase nam Puur Baden brutaalweg een voorsprong. Dit volhouden was helaas niet aan ze besteed. Mede doordat 2 spelers het veld aan Puur Baden-kant moesten verlaten en FC van de Burgt het eigen succesvolle spelletje stug volhield, kon de opgelopen achterstand ongedaan worden gemaakt. D. Repkes nam de helft van de productie voor zijn rekening; hij trof driemaal doel. Met deze 6-1 overwinning mag FC van de Burgt zich de terechte kampioen noemen.

Runner-up FC Geerts, die voorafgaand aan FC van de Burgt aantrad, kon de druk niet op de ketel houden. BrabantTent, de laatste paar wedstrijden opgeleefd, was dit duel de betere en won terecht met 4-1. Daarmee waren de kampioensambities van FC Geerts over en uit. BrabantTent wipte met deze 3-punter over Puur Baden heen en kan zo het eerste seizoen op een knappe 3e plek gaan beëindigen.

Het 3e B-klasse-duel van de avond ging tussen Hurmans Plaatwerk en FC Avondrood. Voor beide staat er dit seizoen niets meer op het spel, behalve dan de eer van het gewonnen duel. Die ging ditmaal naar Hurkmans. Zij wonnen met duidelijke cijfers van het arme Avondrood: 6-0. J. van der Leemputten was op dreef en scoorde met zijn lange benen driemaal. De laatste plek komt voor FC Avondrood zo wel angstvallig dichterbij.

Dat laatste mede doordat DHVM zijn wedstrijd wist te winnen. Aben & Slag advocaten was niet opgewassen tegen de jonge ploeg. Met een einduitslag van 8-4 was het een doelpuntrijk duel. Het scoreverloop liet ook zien dat het spel golvend genoemd mag worden. Zo begon Aben & Slag voortvarend en nam het een 2-0 voorsprong, die snel teniet werd gedaan. Tot 4-4 ging het vervolgens gelijk op, alvorens DHVM alle registers opengooiden en uitliep naar 8-4. Zo blijft het nog spannend in de onderste regionen van klasse B.

Deze avond werd geopend met twee A-klasse-duels. Allereerst trof D3 architecten/Café-zaal van de Burgt de rode lantaarndrager, Café Thuis. Café Thuis rook tegen deze tegenstander een kans om van de gehate nul punten af te komen. Het scoorde ook de 1-0, maar moest daarna machteloos toezien hoe D3 uitliep naar 7-1. W. Lamboo was de gevierde man met 3 treffers. Café Thuis kon in de slotfase de eer redden met 2 tegendoelpunten, maar eindigt helaas troosteloos laatste in de eindrangschikking.

Vesters Hoveniers blijft de zeges maar binnen hengelen. Ook Van Kuringe adviesgroep was niet opgewassen tegen de laatbloeiers van dit seizoen. Pas bij 3-0 kon Van Kuringe iets terugdoen, maar helaas, voor hen te laat. Na 36 minuten zaalvoetbal stond er 5-2 op het scorebord. Vesters sluit zo een seizoen positief af op een 5e plek, maar met een knappe reeks in 2015. Van Kuringe mag nog eenmaal aantreden om de 2e plek veilig te stellen.